Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE XPERIJE

Sony predstavio nova dva flagship smartfona u Barceloni

Sony Xperia XZ2
Foto: Danijel Lijović
1/6
26.02.2018.
u 17:56

Sony je otišao daleko na podizanju mogućnosti ISO osjetljivosti - do 51200 (!) za fotografije i ISO 12800 za video, što baš i nisu uobičajene brojke za smartfone

U nizu novih Android smartfona koji su predstavljeni na MWC-u u Barceloni danas je svoj dan imao i Sony. Lansirane se dvije nove jake Xperije - Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact.

„Ako je zabava vaš prioritet broj jedan, naši novi Xperia XZ2 i XZ2 Compact su smartphonei baš za vas“, komentirao je Hideyuki Furumi, Izvršni potpredsjednik, globalna prodaja i marketing, Sony Mobile Communications. „Od onoga što se nalazi iznutra – tehnologija svjetske klase – do novog elegantnog, sofisticiranog dizajna, ovi smartphonei su sve što trebate, a vjerojatno i još mnogo više. S našim novim proizvodima pomaknuli smo Sonyjeve granice još dalje na području snimanja filmova, gledanja sadržaja i slušanja glazbe – pa nude zabavu do krajnjih granica.“

Oba smartfona pokreće najsnažniji Snapdragonov čipset 845, najbolji novi Android procesor, koji se nalazi i u novoj Samsungovoj Galaxy S9 seriji. 

Xperia XZ2 ima 5,7 inčni Full HD+ zaslon. Sony hvali svoju Motion Eye kameru koja može snimati 4K HDR videa. Nadograđen je i super usporeni video koji sada snima do 960 slika u sekundi. Za zabavne mogućnosti kamere tu je Sonyjeva aplikacija 3D Creator kojom možete kreirati 3D skenove objekata ili lice prijatelja. Možete skenirati i sebe i oživiti svoj selfie u 3D varijanti. Za ovo će vam možda trebati i nekoliko pokušaja da se optimalno skenirate, a potom dopustite softveru da vam mapiranjem počisti višak na 3D modelu. 

XZ2 dolazi s baterijom kapaciteta 3180 mAh-a. 

Nešto manji kompaktni model XZ2 Compact ima 5 inčni Full HD+ zaslon. Oba modela pokreće Androidov 8.0 Oreo operativni sustav. 
Inače, još jedan zanimljiv detalj kod kamere ovih Xperia je što je Sony otišao daleko na podizanju mogućnosti ISO osjetljivosti - do 51200 (!) za fotografije i ISO 12800 za video, što baš i nisu uobičajene brojke za smartfone, nego po tome izazivaju i SLR fotoaparat. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li pritom uspjeli izbjeći šum na fotografijama na višim ISO postavkama. 

Ključne riječi

Komentara 3

IL
ilijan1a
19:47 26.02.2018.

Inače za mene je Sonyeva tehnologija na prvom mjestu i njihov sam vjeran korisnik.

NA
navi
19:41 26.02.2018.

baterija nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije