Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Project Morpheus

Sony predstavio kacigu za virtualnu stvarnost za PS4

Morpheus
Foto: Sony
1/2
19.03.2014.
u 10:25

Kaciga se sastoji od displaya i ugrađenog senzora s kontrolera PlayStation Move

Sony je na konferenciji za developere videoigara GDC u San Franciscu predstavio Project Morpheus, kacigu ili naočale za virtualnu stvarnost koja bi trebala raditi s PlayStationom 4 te gamerima omogućiti vrhunsko iskustvo igranja. Kacigu je predstavio Shuhei Yoshida, šef Sonyjeva Worldwide Studiosa, koji je naglasio da je riječ o prototipu koji nipošto nije konačan.

Kaciga, plod više od tri godine rada, sastoji se od displaya i ugrađenog senzora s kontrolera PlayStation Move. Rezolucija displaya je 1080p, a vidno polje obuhvaća nešto više od 90 stupnjeva. Uređaj je navodno vrlo prilagodljiv te podržava različite slušalice. Uređaj nije bežičan, no žica je vrlo duga, oko pet metara, tako da ne bi trebala narušavati iskustvo igranja.

Zasad nema informacija kada će Project Morpheus krenuti s proizvodnjom ni kolika bi mogla biti cijena. U Sonyju su rekli da će uređaj uskoro ponuditi developerima.

>> PlayStation 4 stigao u Hrvatsku, gameri u ponoć čekali u redu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije