Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pametni telefoni

Sony patentirao tehnologiju koja prepoznaje otisak prsta

sony
Reuters/PIXSELL
26.03.2012.
u 09:45

Takvi telefoni, koji će imati visoku sigurnosnu zaštitu, moći će se koristiti umjesto kreditnih kartica

Sony je pokrenuo proces zaštite patenta tehnologije za pametne telefone koja bi vlasnika uređaja prepoznavala po otisku prsta. No Sony nije najavio kada bi prvi uređaji s takvom tehnologijom mogli doći na tržište.

Za sada se zna da će sićušna kamera smještena iza zaslona telefona očitavati otisak prsta kada ga vlasnik uređaja prisloni na za to određeno mjesto. Takvi telefoni, koji će imati visoku sigurnosnu zaštitu, moći će se koristiti umjesto kreditnih kartica.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
12:22 27.03.2012.

Al\' ce biti besplatnog cascenje picem, a potom skeniranja otisaka prstiju sa koriscenih casa. Pitajte inspektoe kako se to radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije