Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLO

Usluga za solere u poslovanju kojima treba pomoć oko izdavanja ponuda i računa

Solo
Foto: Solo
1/3
21.05.2015.
u 16:27

Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatni paket Jabba i naplatni paket Solo za 49 kuna

Za pokretanje posla važna je ideja. Nakon toga bitno je imati odvažnosti i plan za realizaciju te ideje. I onda dati sve od sebe da ideja naraste u samoodrživi posao. Kako bi se to dogodilo za očekivati  je da ćete neke svoje usluge naplatiti. No, kako naplatiti? Kako napisati račun? Što uopće po zakonu račun treba sadržavati? I kako to sve složiti da izgleda profesionalno, a opet ne uzme puno kuna  iz početničkog poduzetničkog budžeta? Zato postoji Solo. Za solere u poslovanju kojima treba pomoć oko izdavanja ponuda i računa.

Solo je web servis koji omogućuje brzo i jednostavno izdavanje računa. Podržava fiskalizaciju, a osim račune u Solu možete izdavati jednako lako i profesionalno i ponude, pisati otpremnice, voditi jednostavnu bazu klijenata, a sve svoje naplaćene usluge imati pregledno u grafičkom prikazu na svojoj naslovnici. Na tržištu je od veljače 2013. te do sada broji više od 2000 korisnika. Osnovne karakteristike su mu mogućnost upotrebe s bilo kojeg računala putem Interneta, jednostavna upotreba i jasan dizajn sučelja te vrlo pristupačna cijena.

No zašto je Solo zapravo poseban? Iza servisa Solo stoji Matija Matečić, inženjer informatike, koji je idejni začetnik, programer i dizajner te korisnička podrška ovoga servisa. Ne, nismo se zabunili,  zaista je ovaj startup bio djelo jednog čovjeka, a prerastao je u samoodrživ full time posao. Ovdje se još jednom pokazala ona kako je kvaliteta bitnija od kvantitete jer su korisnici servisa iznimno zadovoljni, prvenstveno korisničkom podrškom i sluhom za njihove potrebe pa tako nerijetko Matija prilagođuje servis baš prema potrebama koje korisnici imaju i to besplatno.

Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatni paket Jabba – za izdavanje do tri računa mjesečno i naplatni paket Solo – koji za 49 kuna mjesečno nudi sve opcije potrebne maloj tvrtki ili obrtu. PDV je uračunat, a ugovorna obveza ne postoji pa se isplati isprobati. Za izdavanje računa je dovoljan pristup Internetu i printer, obični ili POS printer, ovisno o potrebama poslovanja. Razvijen je i besplatni dodatak, API (aplikacijsko programsko sučelje), koji omogućuje automatizirano povezivanje Solo računa s programima, aplikacijama i web trgovinama.  

Zanimljivo je kako je Solo dobio ime po liku iz Star Wars filmova, Hanu Solo, također soler u galaktici koji je shvatio važnost pripadanja zajednici i pomaganja drugima za opće dobro. Zato je jedan od paketa džaba (Jabba, također lik iz Star Warsa), a potpuno je funkcionalan, kako bi se početnicima i financijski olakšalo kretanje u poslovne vode.

Za sada Solo još nije dobivao investicije, nego se razvijao isključivo vlastitim snagama, intelektualnim i financijskim,  vlasnika Matije Matečića koji kaže kako bi volio da projekt prepoznaju banke koje nude start pakete poduzetnicima početnicima i možda uključe i Solo u svoju lepezu usluga.

>> 'Uber nikako ne može biti dobar za korisnika ni za državu'

>> Domaći tim mobilnom aplikacijom želi pomoći ljudima pod stresom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije