Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dizajn

Sjedala za stočnu klasu: uz jeftinije karte letjelo bi se jašući

Jahaća sjedala
Avioninteriors/Airbus
15.09.2010.
u 19:45

Sprdnja sa "stojećim" sjedalima 2006. bila je toliko otrovna da se Airbus, gdje su ih projektirali za Ryanair, morao javno odreći te ideje.

Ergonomi talijanskog proizvođača interijera za zrakoplove Avioninteriors uvjeravaju vlasnike zrakoplova na kratkim linijama da su upravo oni otkrili formulu koja će njih i putnike na kratkim linijama učiniti sretnima. Povišena, skraćena sjedala sa sjedaćom površinom u obliku konjskog sedla “Skyrider” trebala bi omogućiti da u avione na kratkim linijama stane više putnika, a da letovi trajanja do jedan sat budu još jeftiniji, ali ne i neudobni.

Vic je u uspravnijem, jahačkom sjedenju kao na motorkotaču ili u sedlu na konju. Pritom noge, gotovo kao u baru, pomalo vise pa im nije potreban obilat prostor za koljena.

– Ne dajte da to vidi Ryanair! – sprdaju se s irskim jeftinim zračnim veleprijevoznikom engleske novine, dočekujući i tu ideju na nož. Kabinu s takvim sjedalima odmah su prozvali “stočnom klasom”.

Jednako su se tako 2006. godine sprdali idejom Ryanaira da dio stražnjih redova ekonomske klase na kratkim linijama zamijeni sjedalima u polustojećem, ne osobito neudobnom položaju. Sprdnja sa "stojećim" sjedalima 2006. bila je toliko otrovna da se Airbus, gdje su ih projektirali za Ryanair, morao javno odreći te ideje.

Komentara 7

AG
Agramer198
23:17 15.09.2010.

Hvala, ali ne hvala.. letim jednom godišnje i sad bum ja stajao da uštedim 100 eura.. aha, moš mislit..

MA
Macaktom
09:18 16.09.2010.

kako serete znači voziš se u tramvaju nemaš mjesta za sjedenje ili si prepustio nekoj bakici sjedalo i zato si \"stoka\" sram vas bilo !!! gdje su sad kvazi ekolozi da pohvale ideju zbog manje potrošnje goriva po putniku iu i automatski smanjene emisije co2 zar je sramota dati uštedjeti 10-20-30 ili više eura na putovanju od 1 sata ili kraće sad su svi fini kao da se voze isključivo i samo prvom klasom licemjeri...

Avatar Časna seka
Časna seka
21:53 15.09.2010.

Manekenka na slici se smiješi kao da je sjela na G-točku. Zanimljiva sjedala, u svakom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije