Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apple intervenirao

Siri više ne misli da je najbolji smartphone Nokia Lumia 900

'File photo of a Nokia Lumia 900 smartphone at the Consumer Electronics Show opening in Las Vegas January 9, 2012. Struggling cellphone maker Nokia has found a software bug in its new flagship Lumia 9
'RICK FOWLER'
16.05.2012.
u 11:37

iPhoneova pomoćnica odnedavno odbija odgovoriti na pitanje o najboljem naprednom telefonu

U Appleu nisu bili nimalo oduševljeni kada su shvatili da iPhoneova virtualna pomoćnica Siri na pitanje "Koji je najbolji smartphone" odgovara – Nokia Lumia 900. No, iako je Siri odnedavno na isto pitanje počela odgovarati: "Čekajte... Zar postoje drugi telefoni?", u Appleu nisu potvrdili intervenciju.

Uskraćivanje iskrenog odgovora korisnicima iPhonea naišlo je na kritiku Nokijine glasnogovornice Tracy Postill koja je za Sydney Morning Herald Apple optužila da su premostili softver jer im se ne sviđa odgovor. No u Nokiji su poslije za BBC rekli da su glasnogovorničini komentari dobronamjerni i izvađeni iz konteksta te kako su zapravo počašćeni Sirinim odgovorom.

A Siri je do odgovora došla na temelju korisničkih recenzija s interneta, koristeći se tražilicom WolframAlpha, na čijem je popisu najboljih smartphonea prva bila upravo Nokia Lumia 900. Apple iPhone 4S, jedini model na kojemu se nalazi Siri, bio je tek 14. na tom popisu.

Komentara 1

TI
tintilinic100
13:22 16.05.2012.

Nokia Lumnia 900 ima procesor od 1.4 GHz Scorpion single core. Samo 800*480 rezoluciju. HTC One X ima Quad-core procesor.. treba li dalje nešto govoriti.??? 1280*720 rezoluciju......treba li dalje govoriti tko je bolji od Lumnie?? A Treba pogledati kakav ima procesor Samsung S3, pa čak bih rekao da i samsung S2 ima bolji procesor (dual core 1.2 GHZ) a došao je na tržište prije par godina?? Evo što je ovo - reklama .. i to jako loša.. i za iphone i za nokiu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije