Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

SAP u Hrvatskoj zabilježio 70-postotni rast prihoda od prodaje clouda

Na regionalnoj razini SAP je ostvario dosad najbolje rezultate
22. veljače 2018. u 13:20 3 komentara 923 prikaza
SAP
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/3

Njemačka softverska tvrtka SAP lani je u Hrvatskoj zabilježila rast, a na regionalnoj razini dosad najbolje rezultate, priopćeno je iz tvrtke danas.

Operativna dobit 1,3 mlrd. Njemački softverski div SAP sa snažnim rastom neto dobiti u trećem kvartalu

Podaci za cijelu 2017. godinu otkrivaju kako su se na globalnoj razini, cloud pretplate i prateći prihodi povećali za čak 26 posto te su dosegnuli 3,7 milijardi eura (IFRS), dok je prihod od softvera iznosio 4,87 milijarde eura. Prihod od održavanja povećao se na 63 posto ukupnog prihoda, koji je dosegao 23,46 milijardi eura.

SAP navodi kako ima oko 150 milijuna pretplatnika na svoja cloud-rješenja diljem svijeta. Nedavno su objavili akviziciju tvrtke Callidus Software Inc. s kojom će, kažu, sastaviti najkompletniji i najviše diferenciran portfelj rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom. Prije ove akvizicije, u rujnu 2017. godine, SAP je najavio ugovor za akviziciju tvrtke Gigya, predvodnika na tržištu upravljanja korisničkim identitetom i pristupom.

Na regionalnoj razini SAP je ostvario dosad najbolje rezultate, kako na godišnjoj razini tako i na razini četvrtog kvartala u regiji Srednje i istočne Europe. Ovi rezultati uglavnom su potaknuti poslovanjem vezanim uz cloud, koje je u prošlom kvartalu ostvarilo troznamenkasti rast, dok je za ukupne rezultate na godišnjoj razini zabilježen dvoznamenkasti rast. 

- Iznimno mi je drago što ne zaostajemo za uspjesima na globalnoj i regionalnoj razini. Na lokalnoj razini, u Hrvatskoj, smo na godišnjoj razini ostvarili rast prihoda od prodaje rješenja cloud od 70 posto, rast prihoda od konzaltinga za 150 posto kao i rast prihoda od prodaje on-premise za 35 posto. Ovo je rezultat ugovora s renomiranim tvrtkama, a SAP Hybris i SAP S/4HANA bila su najprodavanija rješenja u Hrvatskoj prošle godine. Tvrtke se okreću SAP-u budući da nudi zaokruženu ponudu rješenja, brzu realizaciju projekata, brzi povrat investicije te pojednostavljenje procesa. SAP Hrvatska bio je iznimno uspješan u poslovanju s tvrtkama iz segmenta energetike te onima iz sektora potrošačke industrije. Ove godine očekujemo kako će se digitalna transformacija ubrzati u Hrvatskoj te smo spremni ući u nove sektore - rekla je Sonja Popović, direktorica SAP Hrvatska.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

SAP
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...
IBM Uspjeh IBM ostvario rast prihoda prvi puta nakon šest godina Ina Uspješna godina Najveća zarada Ine od 2011. – 1,22 milijarde kn. Dio novca za ulaganja HT Poslovni rezultati HT u 2017. povećao prihode, smanjio neto dobit
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • Sve je uzalud:

    .....farmaceutski i softwarski lobi imaju isti nacin poslovanja... ...opipom...

  • goronja:

    Netko prodaje maglu a netko cloud, na isto ti dođe dok ne budu otkriveni