Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIVALI

Samsung tužio Apple za plagijat i želi zabraniti prodaju iPhonea 5

iphone
REUTERS/PIXSELL
20.09.2011.
u 21:33

Smatraju da u Appleu kopiraju njihovo produkcijsko rješenje i žele zabraniti prodaju novog iPhonea 5.

Samsung Electronics podnio je tužbu protiv svog najvećeg rivala Applea. Samsung smatra da u Appleu kopiraju njihovo produkcijsko rješenje, prenosi Reuters.

 Konkretno traže zabranu prodaje za najavljivani iPhone 5, jer su isto riješenje iskopirali i za predhodni iPhione 4.

 U Samsungu se pozivaju na prava zaštićena patentom, a zanimljiva je činjenica da su upravo u Appleu uspjeli ishoditi zabranu prodaje za Samsungov tablet Galaxy Tab 10.1. koji se ne prodaje u gotovo svim europskim zemljama i Australiji.

 Jedno je sigurno, ova prepucavanja trajat će još dugo, a mnogi analitičari smatraju kako bi ljuti rivali na kraju priče ipak mogli naći zajednički jezik.

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
22:14 20.09.2011.

Samsung neka gradi brodove i kopira Apple, kapo i do sada. Niti ima dizajnere s vizijom, niti istraživački elektronički tim niti softveraše poput Applea. Apple je vodeća svjetska firma upravo zbog ogromnih ulaganja u dizajn, samostalni i jedinstveni softver i i kvalitetnu i trajnu elektroniku. Samsung gradi jeftine brodove. I masovnu copycat elektroniku. Ovo je drsko!

TI
tintilinic100
13:18 21.09.2011.

NenadNikolicZagreb A zašto onda Nenade Aple koristi elektroniku od Samsunga?? Zato jer je kopirana od nekog drugog.. što onda ne kupi od tog drugog*??? Ti stvarno ne znaš što pričaš.. niti si nikada imao u rukama Samsungov smartphone.. niti znašš što je to Iphone. Idi spavati.. i broji ovčice.. do barem 10tisuca.:))

CI
cickova
13:02 25.09.2011.

\"Smatraju da u Aplleu \" vrhunac pismenosti piskarala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije