Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE BLIŽI TABLETIMA

Samsung predstavio najveći smartphone, Galaxy Mega

samsung galaxy mega
Samsung
11.04.2013.
u 17:25

Galaxy Mega ima ekran od čak 6,3 inča, a dolazi i u manjoj izvedbi s ekranom od 5,8 inča

Nakon Galaxyja Win, smartphonea srednje klase, Samsung je danas predstavio dosad najveći smartphone, Galaxy Mega s ekranom od čak 6,3 inča, prenosi BBC. Samsungov glasnogovornik nije mogao reći je li riječ o uređaju rezolucije 720p ili 1080p (full HD).

Prema Samsungu, Mega je idealna za gledanje video-snimaka ili korištenje više aplikacija odjednom. Unatoč veličini, Mega je još uvijek dovoljno malena i laka (199 grama) da stane u džep te da se može držati u jednoj ruci, poručuju iz tvrtke. Mega, koja dolazi i u manjoj izvedbi s ekranom od 5,8 inča, koristi operativni sustav Android 4.2 (Jelly Bean) i procesor Dual Core AP s 1,7GHz.

Još jedna južnokorejska tvrtka, Pantech, tvrdi da je njezin Vega No 6 trenutno najveći smartphone s rezolucijom od 1080 p. U kineskom Huaweiu prije su se hvalili kako je njihov Ascend Mate s ekranom od 6,1 inča smartphone s najvećim ekranom rezolucije 720p.

Samsung također proizvodi Galaxy Note 8.0 s ekranom od 8 inča. Međutim, iako neke inačice imaju funkciju koja omogućuje obavljanje poziva, uređaj se ipak prodaje kao tablet s telefonskim mogućnostima, pa nije konkurencija Megi.

Samsung je predstavljanjem Galaxy Notea s ekranom od 5,3 inča 2011. godine doprinio popularizaciji takozvanih \"phableta\", smartphonea koji svojim dimenzijama graniče s tabletnim računalima. Međutim, neki analitičari boje se da je Samsung s Megom ipak otišao malo predaleko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije