Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaže statistika

iPhone 7 je najtraženiji i najpopularniji smartphone na svijetu

iPhone 7
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL
21.08.2017.
u 18:08

Prema statističkim podacima o isporukama pametnih telefona tijekom drugog kvartala Apple je još uvijek nenadmašni vladar

Samsung Galaxy S8 najpopularniji je Android uređaj. Čak 10,2 milijuna tih mobitela isporučeno je u drugom kvartalu, no to ipak nije bilo dovoljno da bi s trona svrgnuo Appleov iPhone 7.

Strategy Analytics u izvješću za drugo ovogodišnje tromjesečje o rang-listi pametnih telefona, odnosno njihovoj isporuci navodi da je ukupno isporučeno 360,4 milijuna uređaja. A prvih pet na ljestvici zapravo su mobiteli koji se prodaju na svaku šestu kupnju, stoji u izvješću Strategy Analyticsa.Appleov iPhone 7 i dalje vlada te sa 16,9 milijuna isporučenih uređaja ima 4,7 posto udjela na tržištu. Na drugom je mjestu iPhone 7 Plus s 15,1 milijun uređaja isporučenih u drugom kvartalu.

Samsungovih uređaja S8 i S8 Plus isporučeno je 19,2 milijuna u tom kvartalu te su se smjestili na treće i četvrto mjesto najtraženijih modela mobitela. Nakon Applea i Samsunga, na petom mjestu najtraženijih modela mobitela nalazi se kineski Xiaomi i njegov Redmi 4A, koji je dostigao 5,5 milijuna isporučenih uređaja i dostigao 1,5 posto udjela na tržištu. Dakle, iPhone već nekoliko godina drži prvo mjesto na ljestvici najpopularnijih modela i kako kaže Juha Winter, stariji analitičar u Strategy Analyticsu to može zahvaliti dobrom dizajnu i pravoj podršci aplikacija.

 

Komentara 10

IL
ilijan
19:39 21.08.2017.

Zašto ne volim IPhone: Nema svijetlosni signal za obavijest o pozivu o porukama, Nema SD karticu, ne povezuje se na druge sustave i još ima tih nedostataka što ga čine ne baš naj bolji. Kako vi to pričate.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
18:41 21.08.2017.

Prejednostavan za rukovanje , kvalitetan operativni sustav ...baterija u banani

HR
Hrabraja
22:49 21.08.2017.

Katastrofa od mobitela koji nema niti servis u Hrvatskoj, za svaki kvar mob. salju u Mađarsku čekaš 10 dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije