Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

iPhone 7 je najtraženiji i najpopularniji smartphone na svijetu

Prema statističkim podacima o isporukama pametnih telefona tijekom drugog kvartala Apple je još uvijek nenadmašni vladar
21. kolovoza 2017. u 18:08 10 komentara 994 prikaza
iPhone 7
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL

Samsung Galaxy S8 najpopularniji je Android uređaj. Čak 10,2 milijuna tih mobitela isporučeno je u drugom kvartalu, no to ipak nije bilo dovoljno da bi s trona svrgnuo Appleov iPhone 7.

iPhone Spekulacije Neugodno iznenađenje? Budući iPhone mogao bi ostati bez bitne funkcije

Strategy Analytics u izvješću za drugo ovogodišnje tromjesečje o rang-listi pametnih telefona, odnosno njihovoj isporuci navodi da je ukupno isporučeno 360,4 milijuna uređaja. A prvih pet na ljestvici zapravo su mobiteli koji se prodaju na svaku šestu kupnju, stoji u izvješću Strategy Analyticsa.Appleov iPhone 7 i dalje vlada te sa 16,9 milijuna isporučenih uređaja ima 4,7 posto udjela na tržištu. Na drugom je mjestu iPhone 7 Plus s 15,1 milijun uređaja isporučenih u drugom kvartalu.

Samsungovih uređaja S8 i S8 Plus isporučeno je 19,2 milijuna u tom kvartalu te su se smjestili na treće i četvrto mjesto najtraženijih modela mobitela. Nakon Applea i Samsunga, na petom mjestu najtraženijih modela mobitela nalazi se kineski Xiaomi i njegov Redmi 4A, koji je dostigao 5,5 milijuna isporučenih uređaja i dostigao 1,5 posto udjela na tržištu. Dakle, iPhone već nekoliko godina drži prvo mjesto na ljestvici najpopularnijih modela i kako kaže Juha Winter, stariji analitičar u Strategy Analyticsu to može zahvaliti dobrom dizajnu i pravoj podršci aplikacija.

apple iphone KONKURENT POSUSTAO Apple nakon dugo vremena nadmašio Samsung: Veliki skok prodaje iPhonea, prihodi porasli više od očekivanog Richard Yu, Huawei CEO Consumer Business Group, talks about their Huawei Mate 9 smartphone just released to the U.S. market and displayed behind him during his keynote address at CES in Las Vegas, January 5, 2017.  REUTERS/Rick Wilking Tržište smartphonea Huawei u usponu: jaki Mate 9 prvi mobitel s Alexom iphone 7 NEVJEROJATNO Nasjeli na šaljivi savjet i bušilicom napravili 'ulaz za slušalice' na svojim iPhoneima

 

Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • ilijan:

    Zašto ne volim IPhone: Nema svijetlosni signal za obavijest o pozivu o porukama, Nema SD karticu, ne povezuje se na druge sustave i još ima tih nedostataka što ga čine ne baš naj bolji. Kako vi to pričate.

  • Ivan Grozni:

    Prejednostavan za rukovanje , kvalitetan operativni sustav ...baterija u banani

  • Hrabraja:

    Katastrofa od mobitela koji nema niti servis u Hrvatskoj, za svaki kvar mob. salju u Mađarsku čekaš 10 dana