Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi mobitel iz Samsunga Galaxy A9

Smartfon za prave instagramere i sve koji vole fotografirati mobitelom

Samsung Galaxy A9
Foto: Samsung
1/6
15.10.2018.
u 10:15

Iako Galaxy A9 nije flagship, Korejci su u njega ugradili svjetsku inovaciju - četverostruku kameru

Galaxy A9, pametni telefon iz radionice Samsunga, predstavljen je u četvrtak u Milanu. Bila je to prva europska premijera Samsungova mobitela kako za Milano tako i za seriju A. Istodobno, Kuala Lumpur u Maleziji bio je domaćin lansiranja za ostatak svijeta, naravno, ponajprije azijskog dijela. Što to donosi A9? S obzirom na to da nije riječ o flagship mobitelu, uistinu je zanimljivo da A9 ima svjetsku inovaciju.

I cijela Arena stane u selfi

Riječ je o četverostrukoj stražnjoj kameri. Dakle, sve svoje adute za što bolje fotografije Samsung je ugradio u model A9. Poboljšane su mnoge mogućnosti kamere. Jedna od njih je primjerice širokokutna pozadina.

Samsung Galaxy A9
1/6

Ili pojednostavljeno – ako se želite fotografirati pred pulskom Arenom, sada bi vam mogla cijela stati u kadar, naravno s vašom figurom u prvom planu. A ako pak ne želite da se iza vas vidi pozadina ili okoliš u kojem se nalazite, možete sve ostalo u kadru potpuno zamagliti, istina, tek u obradi fotografije.

U svakom slučaju A9 cilja na korisnike koji, osim za komunikaciju, mobitel uglavnom imaju za fotografiranje, posebice za korisnike Instagrama koji svoju društvenu aktivnost temelje na kvalitetnoj fotografiji. Dakle, najnoviji Galaxy A9 dolazi s prvom stražnjom četverostrukom kamerom na svijetu. Prilagođen je korisnicima koji znaju što žele. Bez obzira na to je li riječ o selfiju ili savršenoj panorami. Inovativna stražnja četverostruka kamera s četiri stražnje leće smartfona A9 omogućava korisnicima da se približe svim detaljima koje žele fotografirati uz pomoć dvostrukog optičkog zooma. A pomoću ultraširoke leće i opcije Scene Optimizer korisnici mogu fotografirati svijet oko sebe bez ograničenja i rezanja pozadine.

AI prepoznaje objekte u kadru

Zahvaljujući značajki AI Scene Recognition, kamera je sada pametnija i može identificirati temu te namjestiti postavke snimanja za najbolju fotografiju. Uz Depth Lens korisnici mogu pokazati svoju kreativnost, imaju slobodu za ručno upravljanje dubinskim poljem fotografije. Kamera na novom Galaxyju A9 korisnicima omogućuje snimanje jasne i svijetle slike u uvjetima slabijeg osvjetljenja s glavnim objektivom koji ima 24 MP. Osim nove kamere, A9 ima i bateriju od 3800 mAh koja jamči popriličnu izdržljivost. Smartfon ima internu memoriju od 128 GB i mogućnost proširenja microSD karticama, kapaciteta do 512 GB.

Foto: Samsung

Galaxy A9 ima značajke Bixby, Samsung Pay i Samsung Health, a tu je i App Pair, koji omogućava „uparivanje“ dvaju omiljenih aplikacija i njihovo istodobno korištenje na cijeloj površini zaslona. Galaxy A9 dizajniran je u tri jedinstvene boje – crnoj, plavoj i ružičastoj, s elegantnim i ergonomskim dizajnom te zakrivljenim stražnjim dijelom kućišta. Bit će dostupan u Hrvatskoj polovicom studenoga 2018.

Pogledajte i video razgovora s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije