Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pametni telefoni

Samsung dosad prodao više od 100 milijuna smartphonea Galaxy S

samsung galaxy s3
Reuters/PIXSELL
14.01.2013.
u 15:32

Mobitelu južnokorejske tvrtke za taj je broj trebalo dvije godine i sedam mjeseci

U dvije godine i sedam mjeseci prodano je više od sto milijuna pametnih mobitela Samsung Galaxy S, objavila je ta južnokorejska tvrtka.

Prvi model predstavljen je još u svibnju 2010. godine, a aktualni model, Galaxy S III, u sedam mjeseci prodao se u 40 milijuna primjeraka, odnosno oko 190 tisuća na dan. Za taj je broj njegovu prethodniku, Galaxyju S II, bilo potrebno 20 mjeseci, piše Mashable.

Appleov iPhone, koji je i pokrenuo cijelu priču s pametnim telefonima, dosad je prodan u 250 milijuna primjeraka, no predstavljen je ranije, u lipnju 2007. godine.

>> Samsung postao vodeći proizvođač "pametnih telefona"

>> Samsung u dva mjeseca prodao 5 milijuna mobitela Galaxy Note II

Komentara 1

Avatar Alen C
Alen C
21:32 14.01.2013.

Da nije bilo iPhonea nebi ni Samsung imao šta kopirati a niti bi mogao prodati toliko smartphonea.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije