Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 years challenge

Samo zabava ili? Kako bi novi Facebookov izazov mogao postati potencijalnom opasnošću

Facebook
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
1/2
17.01.2019.
u 18:21

Postoji mogućnost kako Facebook koristi ovaj izazov za kreiranje algoritama koji bi tako mogli biti korisni velikim tvrtkama

Novi hit koji ovih dana kruži Internetom je svakako '10 years challenge' u kojem korisnici društvenih mreža objavljuju svoje fotografije od prije 10 godina. Nakon onog najrecentnijeg primjera, odnosno Bird box challengea, koji je korisnike izazivao na obavljanje različitih izazova prekrivenih očiju, ovaj je svakako nešto sigurniji.

No mnogi su se zapatili je li ovaj izazov toliko bezazlen kako izgleda. Naime, postoji mogućnost kako Facebook koristi ovaj izazov za kreiranje algoritama koji bi tako mogli biti korisni velikim tvrtkama. Neki su čak tvrdili da je izazov namjerno stvorio Facebook zbog stvaranja fotografija koje bi trenirale umjetnu inteligenciju, a koja bi potom mogla pogađati dob ljudi, te kako stare. No Facebook je demantirao ovakve optužbe te rekao da su izazov kreirali korisnici zbog zabave. 

- Desetogodišnji izazov je samo "zabavan" i ne koristi se za bilo kakve svrhe- izjavio je Facebook usred optužbi da bi mogao prikupljati podatke sa starih fotografija korisnika, prenosi Independent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

challenge accepted 😝 #glowupchallenge #howharddidaginghityouchallenge

A post shared by Janet Jackson (@janetjackson) on

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Thc
Thc
20:57 17.01.2019.

Fascinantni su mi ljudi koji sami sebe ekponiraju na internetu. Ipak mora susjed viditi od kuda si opalio selfi,odnosno gdje si I šta si,katastrofa...

MA
MaryFoley
20:06 17.01.2019.

Začnite naročanje $ 90 /na uro za delo na spletu od vašega doma za nekaj ur vsak dan.Get redni obrok na teden za teden premise.Vse, kar potrebujete, je PC,spletno združenje in litte prostega časa. ----->>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije