Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buđenje iz sna

Sa tri nova smartphonea Nokia najavila povratak na vrh

nokia
Reuters/Pixsell
14.09.2010.
u 15:31

Niklas Savander iz Nokije na predstavljanju je izjavio da njegova kompanija više neće zaostajati za konkurencijom.

Finska Nokia današnjim je predstavljanjem novih mobitela objavila svoj konačni povratak u borbu za što veći udio na tržištu na kojem su je posljednjih mjeseci ozbiljno ugrozili Apple, Google i BlackBerry (RIM). Novi Nokijini aduti su "pametni telefoni" E7, C7 i poboljšana verzija modela C6.

Niklas Savander iz Nokije na predstavljanju je izjavio da njegova kompanija više neće zaostajati za konkurencijom:

- Sve će se promijeniti, više nećemo zaostajati u segmetnu smartphonea. Danas otvaramo novu stranicu i mogu reći da ćemo se boriti za vodeću poziciju na tržištu - naglasio je Savander.

Prema istraživanju tvrtke Comscore, Nokijin udio u svjetskom tržištu pao je za 14 posto u odnosu na srpanj 2009. Posljednje promatrano tromjesečje 2010. pokazalo je da su se ljudi ipak počeli polako vraćati Nokiji koja je u tom razdoblju prodala više smartphonea nego Android i Apple zajedno.

Novi mobiteli C6, C7 i E7 imat će operativni sustav Symbian koji je najrašireniji operativni sustav za mobilne telefone na svijetu. Modeli C6 i C7 imaju zaslon osjetljiv na dodir, kamere visoke kvalitete i pristup Nokijinom Ovi Storeu i Ovi mapama. E7 je namijenjen poslovnim korisnicima, a od prethodna dva modela razlikuje ga puna qwerty tipkovnica i pomični ekran.

Komentara 3

MA
Macaktom
10:30 15.09.2010.

nije NOKIA savršena ali zadovoljava najveći dio svojih korisnika i zato i dalje drži najveći udio u tržištu bez obzira na agresivnu reklamu za iSHIT ili android bez podcjenjivanja ali jako puno je tu EPP-a

DE
dejo60
08:30 16.09.2010.

Symbianu treba temeljiti redizajn, ili nek nokia pređe na android inače će i dalje nastavit gubit tržište.

MA
Macaktom
09:21 16.09.2010.

zašto baš android nije li bolje da imamo veći izbor platforme i samim time povoljnije cijene uostalom nokija ima i Maemo mdificirani linuks kao i Android

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije