Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Youtube

S Youtubea dnevno se skine dvije milijarde videosadržaja

youtube
AFP/Pixsell
17.05.2010.
u 16:45

U prosincu 2005. skinuto je osam milijuna videosadržaja, a prije samo sedam mjeseci čak milijardu.

Youtube je za peti rođendan ostvario dvije milijarde skinutih videosadržaja dnevno, objavio je BBC. U prosincu 2005. ta brojka je iznosila osam milijuna, a prije samo sedam mjeseci milijardu skinutih videa.

Na stranicu koju je krajem 2006. godine kupio Google za 1,65 milijardu dolara, prvi je filmić, "Me at the Zoo", postavio 23. travnja te godine suosnivač Jawed Karim, a trajao je 19 sekundi. 

- Filmići  o kućnim ljubimcima, politici, o "napravi sam" i zabavnim sadržajima - sve je to Youtube. Mi smo videoplatforma koja svima omogućuje da objavljuje svoje, pronalaze druge i dijele ostale sadržaje - kazao je suosnivač Chad Hurly.

U filmove koji su kreirali povijest Youtubea svakako spada smrt ranjene djevojke u prosvjedu u Iranu u povodu izbora, zatim intervju s Barackom Obamom te nastup Susan Boyle u emisiji Britain's Got Talent. Iako je u počeku bio poznat po piratskom sadržaju televizijskih emisija i filmova, Youtube je ostvario velik napredak u "čišćenju" nelegalnog sadržaja te i danas uklanja materijale zbog moguće povrede autorskih prava.

- Youtube će se u sljedećih nekoliko godina uvelike promijeniti. Moći će ga se pratiti na više uređaja i sve će se više koristiti za emitiranje uživo. Postoji realna šansa da se počne emitirati kao kabelski program - kazao je Rayan Lawter s videoportala NewTeeVee.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije