Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Ruska Wikipedija u znak prosvjeda ugašena na 24 sata

Iz Wikipedije poručuju da je zakon o cenzuri interneta o kojemu će sutra glasovati Duma podložan subjektivnoj procjeni
10. srpnja 2012. u 14:10 1 komentara 15 prikaza
ruska wikipedija
Foto: Wikipedia

Internetska stranica ruske inačice Wikipedije ugašena je na 24 sata u znak prosvjeda zbog zakona koji će sutra biti dan Dumi na izglasavanje. Zakon protiv kojeg Wikipedija prosvjeduje omogućit će ruskim vladinim organizacijama cenzuru određenih internetskih stranica.

Iz ruske vlade poručuju da novim zakonom žele blokirati internetske stranice na kojima se nalazi dječja pornografija, promiču se samoubojstva maloljetnika i šire se  informacije o drogama, javlja BBC.

Korisnici interneta i aktivisti udruga za ljudska prava smatraju da je zakon preopširan te kako bi vrlo lako mogao ograničiti i rad drugih internetskih stranica, a smatraju i kako je podložan subjektivnom tumačenju vladinih organizacija.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • Toni50:

    Gluposti kao da se več i na zapadu ne brišu bezbrojne internetske stranice i sa druge strane prave posebne agresivne koje se koriste za podrivanje drugih država i sistema ! I****ki je govoriti o nekoj slobodi kada je nijgdje nema ... prikaži još! a da če je biti i još manje na tome se intenzivno radi svuda ! Žaliti se protestirati se može samo ne koristi ništa nigdje i kod nikoga bilo u kojoj državi ili sistemu; jel vladajuči rade ono što žele ( naravno u "demokracijama" samo ono što želi i naredi Amerika !