Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv cenzure

Ruska Wikipedija u znak prosvjeda ugašena na 24 sata

ruska wikipedija
Wikipedia
10.07.2012.
u 14:10

Iz Wikipedije poručuju da je zakon o cenzuri interneta o kojemu će sutra glasovati Duma podložan subjektivnoj procjeni

Internetska stranica ruske inačice Wikipedije ugašena je na 24 sata u znak prosvjeda zbog zakona koji će sutra biti dan Dumi na izglasavanje. Zakon protiv kojeg Wikipedija prosvjeduje omogućit će ruskim vladinim organizacijama cenzuru određenih internetskih stranica.

Iz ruske vlade poručuju da novim zakonom žele blokirati internetske stranice na kojima se nalazi dječja pornografija, promiču se samoubojstva maloljetnika i šire se  informacije o drogama, javlja BBC.

Korisnici interneta i aktivisti udruga za ljudska prava smatraju da je zakon preopširan te kako bi vrlo lako mogao ograničiti i rad drugih internetskih stranica, a smatraju i kako je podložan subjektivnom tumačenju vladinih organizacija.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni50
18:39 10.07.2012.

Gluposti kao da se več i na zapadu ne brišu bezbrojne internetske stranice i sa druge strane prave posebne agresivne koje se koriste za podrivanje drugih država i sistema ! I****ki je govoriti o nekoj slobodi kada je nijgdje nema a da če je biti i još manje na tome se intenzivno radi svuda ! Žaliti se protestirati se može samo ne koristi ništa nigdje i kod nikoga bilo u kojoj državi ili sistemu; jel vladajuči rade ono što žele ( naravno u "demokracijama" samo ono što želi i naredi Amerika !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije