Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revizalizacija

Revitaliziran projekt srpske banke - Tesla se osniva početkom 2011.

pupovac
Petar Glebov/Pixsell
27.03.2010.
u 14:38

Osnivači Tesla banke, prema najavama, namjeravaju formirati popis dioničara tijekom ljeta, a nakon toga od HNB-a i službeno zatražiti odobrenje za rad

Projekt pokretanja srpske banke, kakva je u Hrvatskoj postojala prije Drugog svjetskog rata, ponovo je pokrenut, nakon odgode koju je uzrokovala gospodarska kriza. Srpsko narodno vijeće na svojoj je web stranici objavilo da je interes potencijalnih investitora ponovo izuzetno velik, a dioničari bi trebali doći, ne samo iz Srbije, nego i Hrvatske, Slovenije i BiH.

Sad se već barata i imenom buduće institucije; osnivači Tesla banke, prema najavama, namjeravaju formirati popis dioničara tijekom ljeta, a nakon toga od HNB-a i službeno zatražiti odobrenje za rad. Početak rada očekuju u 2011. godini, a spominje se iznos temeljnog kapitala od oko 100 milijuna kuna. Jedan od inicijatora projekta, Milorad Pupovac, još je ranije najavio da banka ne bi imala tipičan komercijalni profil, nego bi bila sličnija razvojnoj banci.

Takvim bankama primarni cilj nije profit, nego poticanje razvoja određenih skupina u društvu, a u ovom slučaju obnova i razvoj gospodarstva ratom uništenih krajeva, povratak izbjeglih i raseljenih osoba i regionalna suradnja. Klijentima bi nudila razvojne i kreditne programe. Trenutačno preko oglasa traži suradnike.

Ključne riječi

Komentara 24

UK
Ugo Kajvez
01:08 29.03.2010.

27.03.2010. u 19:24h ZoranMilic . O čemu ti trotlaš?, ... ajde otvori banku sa nazivom \"Hrvatska\" ili \"Srpska\" sa sjedište u tim zemljama pa da vidimo dali će ti dopustiti .... . Među ostalo vrlo dobro znaš da bi \"Srpska\" banka u hrvatskoj bila produžena ruka srpske obavještajne službe ..... nemamo više o ćemu raspravljati .....

DA
Dalmino
19:39 27.03.2010.

Svađat če se ljudi ko če stavit stednju u tu banku. Ta banka će sluzit samo za prat mafijaške pare srpske mafije

AU
autoritet
17:52 27.03.2010.

četnici opet dižu glave... bravo za HDZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije