Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni uspjeh SpaceX-a

Raketa Falcon 9 upješno se vertikalno spustila na Zemlju

raketa, SpaceX
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.12.2015.
u 07:40

Falcon-9 koju je lansirala kompanija SpaceX postavila je 11 komunikacijskih satelita te je uspješno sletjela u uspravnom položaju na Cape Canaveral

Raketa Falcon-9 koju je lansirala kompanija SpaceX postavila je 11 komunikacijskih satelita te je uspješno sletjela u uspravnom položaju na Cape Canaveral, javlja BBC.

Prvi je to put u povijesti da se raketa bez posade vratila i spustila vertikalno na Zemlju što je označeno kao ključan korak ka ponovnom upotrebljavanju raketa.

Naime, kako navodi CNN, mogućnost da ih se reciklira označava veliki korak ka omogućavanju jeftinijih svemirskih putovanja.

Inače, SpaceX je uspio uspješno raketu spustiti na Zemlju nakon tri propala pokušaja. 

>> Muskov SpaceX objavio snimke spektakularne eksplozije rakete 

>> Muskov SpaceX smije lansirati američke vojne i špijunske satelite

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije