Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon počelo

Prvog dana prodaje navala na iPad, ali ne i rasprodaja

iPad Live8
AFP/Pixsell
05.04.2010.
u 10:30

Analitičari su povećali procjene prodaje iPada u prvom danu na 600 do 700 tisuća komada,a dižu i svoje procjene na ukupno 5,5 milijuna prodanih iPada u 2010. Prvotna procjena iznosila je 2,8 milijuna

 Preko vikenda je Appleov iPad prema pisanju Wall Street Jorunala imao vrlo snažan start prodaje nakon što se cijeli tjedan podgrijavala atmosfera o početku prodaje tog uređaja. Međutim, tvrdi WSJ, dugačke linije pred dućanima ubrzo su nestale i rijetki su bili dućani koji su odmah rasprodali dopremljene iPadove, tako da je još uvijek otvoreno pitanje kakva će zapravo biti potražnja za iPadom.

Zanimljivo je da Apple nije želio dati bilo kakve projekcije prodaje iPada, a odbio je komentirati i stanje proizvedenih zaliha. Međutim, analitičari na osnovu redova pred dućanima i podataka o narudžbama povećali su svoje procjene prodaje iPada u prvom danu prodaje na 600 do 700 tisuća komada. Ujedno podižu svoje procjene na ukupno 5,5 milijuna prodanih iPada u 2010. Prvotna procjena iznosila je 2,8 milijuna.

Oni najoptimističniji prognozeri predviđaju prodaju od čak 7,1 milijuna iPada u ovoj godini, a nagađaju da bi se prodaja do 2012. trebala utrostručiti te tako doseći čak 20,1 milijuna.

Razloge za tako različite procjene treba tražiti u činjenici što je iPad, za razliku od iPhonea koji je u osnovi mobitel, naprava koju će također željeti ali ne i nužno trebati.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:39 05.04.2010.

Igračka za bogate amere i europljane...

OB
-obrisani-
11:49 05.04.2010.

ništa novo. sve već poznato a budale uvjek popuše dobru reklamnu kampanju koje ne ide klasičnim oglašavanjem nego dobro plaćenim press releasima jer znaju da durige novine kopiraju sve od glavnih tako znaju ako plate cnn i još par glavnih da će jedan večernji ili jutarnji također objaviti

OB
-obrisani-
12:20 05.04.2010.

idealan proizvod za razmažene polupismenjake koji imaju novca, potpuno suvišan proizvod kraj sve moguće gadgeterije na tržištu,iritanatan i nefuncionalan,jedina konekcija s periferijom WIFI..znači svi modma moramo imati servere s wifi mrežom..smeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije