Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Prvi hrvatski ICO prikupio 2,6 milijuna dolara

U samo šest dana startup je prešao minimalnu kapitalizaciju od 2,1 milijuna američkih dolara i prikupio ukupno 2,6 milijuna dolara
28. rujna 2017. u 13:38 2 komentara 766 prikaza
ICO
Foto: Screenshot YouTube
Pogledajte galeriju 1/2

Digital Assets Power Play (DA Power Play), financijsko-tehnološki startup za automatizaciju trgovanja digitalnim valutama, zaključio je prvi uspješni ICO (Initial Coin Offering) u Hrvatskoj i postao najuspješnija crowdfunding kampanja u hrvatskoj povijesti.

crowdfunding Vodič za crowdfunding Pokrećete kampanju? Pročitajte prvi cjeloviti priručnik za crowdfunding na hrvatskom jeziku

U samo šest dana startup je prešao minimalnu kapitalizaciju od 2,1 milijuna američkih dolara i prikupio ukupno 2,6 milijuna dolara (ili 8,479 jedinica valute pod nazivom Ether, u sklopu mrežnog protokola Ethereum). Sredstva će biti iskorištena za nastavak razvoja i daljnje unapređenje platforme koja će biti puštena u rad u roku od 6 mjeseci.

Iza prvog hrvatskog ICO-a stoje osnivači startupa Digital Assets Power Play - Matej Ujević (CEO), Nikola Jokić (CTO), Saša Hunjak (CFO) i Milovan Pasini (COO). Uključujući osnivače, projekt trenutno vodi tim od sedmero ljudi.

– Želimo da trgovina kriptovalutama bude jednostavna i dostupna svima. Koristeći našu platformu, korisnicima želimo omogućiti osmišljavanje strategija i automatizaciju trgovine s transparentnim i vidljivim podacima zasnovanim na blockchain tehnologiji. Platforma DA Power Play pomoći će stvoriti demokratizirani Wall Street. Našom platformom želimo omogućiti revoluciju u trgovanju kriptovalutama – rekao je Matej Ujević, suosnivač i izvršni direktor DA Power Playa.

Prvi hrvatski ICO započeo je sa prikupljanjem sredstava 19. rujna u 17 sati. Nakon dva dana pretprodaje, slijedila je petodnevna javna faza prodaje. Minimalni cilj crowdfunding kampanje bio je 2,1 milijuna američkih dolara (8,236 u valuti Ether) dok su najviša očekivanja u kapitalizaciji bila postavljena na 5,1 milijun dolara ili 20,000 Ethera za 25 posto tokena.

DPP tokeni (100,000,000 izdanih jedinica) su novostvorena kriptovaluta koji će se koristiti za stvaranje distribuirane ekonomije između zainteresirani stranaka na globalnoj platformi, uključujući - ali ne ograničavajući se na - hedge fondove, upravitelje imovine, trgovce, razvojne programere i investitore. DPP tokeni će se koristiti kao sredstvo plaćanja za obavljene usluge na platformi i prijenos vrijednosti, stvarajući peer-to-peer ekonomiju za korisnike baze platforme omogućenu pametnim ugovorima i blockchain tehnologijom. DPP tokeni će biti izlistani na nekoliko kripto-burzi širom svijeta, čineći DPP tokene dostupne svima.

Jedan od osnovnih ciljeva DA Power Playja je pružiti platformu koja će biti dostupna svima i u svakom trenutku. DA Power Play će biti dostupan na iOS i Android uređajima kao i desktop aplikacija. Omogućit će korisnicima da izgrade, simuliraju i upravljaju osobnim algoritamskim strategijama trgovanja.

Platforma će pružiti korisnicima povijesne, ali i trenutne podatke s 20-ak svjetskih burzi, kao i tehničke pokazatelje, integrirajući ostale podatke poput feedova vijesti, društvene feedove i kretanje tržišta, omogućujući algoritmima da upravljaju digitalnim sredstvima te rizicima. Analizu vijesti i društvenih feedova će pružati njihov partner Mediatoolkit, a projekt je ujedno dio Microsoft BizSpark programa.

DA Power Play je četvrti blockchain startup koji je prošao kroz Cofound.it, vodeću platformu za osposobljavanje perspektivnih blockchain startup tvrtki.

22.09.2016., Zagreb - Investitor Nenad Bakic. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL Nenad Bakić: STEM revolucija je uspjela: Djeca trebaju biti ravnopravni sudionici društva 21. stoljeća novac, novčanice Ggrupno financiranje U Hrvatskoj lani putem crowdfundinga prikupljeno 2,3 milijuna kuna walkman8 novi projekt Doniralica - Hrvatska dobiva prvu platformu za crowdfunding
Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas