Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
YouTube

Promijenjena je kontroverzna odluka nakon prosvjeda youtubera

Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
23.09.2019.
u 14:28

Manje od dana nakon promjene pravila donošenja "Verified" oznake YouTube je priznao grešku.

YouTube je povukao kontroverznu odluku o promjeni kriterija za izdavanje "verified" oznake na stranici nakon glasnog prosvjeda mnogih popularnih youtubera. Oznaka je izvorno postavljena da sprječava imitatore i davana je svakom kanalu s više od 100,000 pretplatnika.

Iz uprave YouTubea su odlučili promijeniti pravila da su jedini kanali koji mogu dobiti oznaku velike organizacije i osobe koje mogu dokazati da su u opasnosti da budu žrtve plagiranja i imitacija. To je razbjesnilo youtubere zato što mnogi od njih tvrde da dio uspjeha duguju toj oznaci i vide ga kao još jedan u nizu poteza u kojima stranica privilegira velike kompanije umjesto nezavisnih umjetnika koji su popularizirali platformu i za koje je izvorno napravljena. 

Nakon glasnog suprotstavljanja YouTube je odlučio djelomično promijeniti svoja pravila i vratiti oznaku kanalima koji ju već imaju. No, u budućnosti osobe će morati dokazati da je njihov strah od mogućnost imitacije opravdan prije nego što dobiju oznaku. Jedini koji će dobiti oznaku automatski su kompanije i brandovi piše BBC

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije