Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Proizvođačima vibratora 
vraćena nagrada za inovaciju

Osé vibrator, koji je tvrtka Lora DiCarlo osmislila, inovacija je koja je u siječnju dobila nagradu u kategoriji robota i dronova.
10. svibnja 2019. u 09:04 0 komentara 866 prikaza

Potrošački šou elektronike (CES), globalni sajam tehnoloških inovacija, vratio je nagradu za inovacije u robotici tvrtki Lora DiCarlo koja se bavi proizvodnjom vibratora, četiri mjeseca nakon što joj je nagrada oduzeta zbog “nemoralnosti”.

SAJAM TEHNOLOGIJE Iz pustinje u domove budućnosti: Ovo su cool gadgeti sa CES-a

Osé vibrator, koji je tvrtka Lora DiCarlo osmislila, inovacija je koja je u siječnju dobila nagradu u kategoriji robota i dronova.

Taj je vibrator oglašavan kao “sveti gral orgazma”. No, s mišljenjem neovisnih sudaca koji su ocjenjivali predstavljene proizvode nije se složila Potrošačka udruga za tehnologiju (CTA), glavni organizator sajma, koja je diskvalificirala taj proizvod. U objašnjenju odluke pozvala se na pravo ukidanja nagrade za uređaje koji se smatraju nemoralnim, nepristojnim, vulgarnim ili opscenim.

“Druge seksualne igračke također su izlagane na tom sajmu, a neke su čak dobile i nagrade, ali očito postoji nešto drugo, nešto prijeteće kod Oséa, proizvoda koji stvaraju žene kako bi osnažile žene”, poručili su iz tvrtke Lora DiCarlo. Odluka o povlačenju nagrade izazvala je brojne kritike i na društvenim mrežama, a jedna od njih je i poznata youtuberica Hannah Hart. “CES nagrađuje tvrtke za robotske lutke za seks, ali vibrator je vulgaran/opscen?”, napisala je Hart. U srijedu je CTA izvijestio javnost da “nije ispravno postupio vezano uz tu nagradu”. Lora Haddock, vlasnica tvrtke, kazala je kako im je drago što su uvidjeli svoju pogrešku, ali je dodala da je to očiti pokazatelj da su na sajmu CES nužne značajne promjene.

CES Zdravlje je sve više u fokusu i sve je više robota osmišljenih za pomoć starijima

– Zahvalna sam što su ponovno razmotrili našu kvalificiranost za tu nagradu te vrednovali postignuće našeg inženjerskog tima – rekla je Haddock.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.