Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalni sajam robotike posuo se pepelom

Proizvođačima vibratora 
vraćena nagrada za inovaciju

10.05.2019.
u 09:04

Osé vibrator, koji je tvrtka Lora DiCarlo osmislila, inovacija je koja je u siječnju dobila nagradu u kategoriji robota i dronova.

Potrošački šou elektronike (CES), globalni sajam tehnoloških inovacija, vratio je nagradu za inovacije u robotici tvrtki Lora DiCarlo koja se bavi proizvodnjom vibratora, četiri mjeseca nakon što joj je nagrada oduzeta zbog “nemoralnosti”.

Osé vibrator, koji je tvrtka Lora DiCarlo osmislila, inovacija je koja je u siječnju dobila nagradu u kategoriji robota i dronova.

Taj je vibrator oglašavan kao “sveti gral orgazma”. No, s mišljenjem neovisnih sudaca koji su ocjenjivali predstavljene proizvode nije se složila Potrošačka udruga za tehnologiju (CTA), glavni organizator sajma, koja je diskvalificirala taj proizvod. U objašnjenju odluke pozvala se na pravo ukidanja nagrade za uređaje koji se smatraju nemoralnim, nepristojnim, vulgarnim ili opscenim.

“Druge seksualne igračke također su izlagane na tom sajmu, a neke su čak dobile i nagrade, ali očito postoji nešto drugo, nešto prijeteće kod Oséa, proizvoda koji stvaraju žene kako bi osnažile žene”, poručili su iz tvrtke Lora DiCarlo. Odluka o povlačenju nagrade izazvala je brojne kritike i na društvenim mrežama, a jedna od njih je i poznata youtuberica Hannah Hart. “CES nagrađuje tvrtke za robotske lutke za seks, ali vibrator je vulgaran/opscen?”, napisala je Hart. U srijedu je CTA izvijestio javnost da “nije ispravno postupio vezano uz tu nagradu”. Lora Haddock, vlasnica tvrtke, kazala je kako im je drago što su uvidjeli svoju pogrešku, ali je dodala da je to očiti pokazatelj da su na sajmu CES nužne značajne promjene.

– Zahvalna sam što su ponovno razmotrili našu kvalificiranost za tu nagradu te vrednovali postignuće našeg inženjerskog tima – rekla je Haddock.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije