Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrus Nomm

Programer Megauploada u SAD-u osuđen na godinu dana zatvora

zatvor
Foto: ilustracija
13.02.2015.
u 21:56

Nomm se izjasnio krivim za udruživanje radi kršenja autorskih prava

Estonski računalni programer ugašene stranice Megaupload Andrus Nomm osuđen je na godinu i jedan dan zatvora, prenosi RT. Osuda dolazi manje od tjedan dana nakon što je 36-godišnji Nomm neočekivano stigao u SAD nakon postizanja nagodbe s tužiteljima.

Nomm se na sudu u Alexandriji u američkoj saveznoj državi Virginiji danas izjasnio krivim za udruživanje radi kršenja autorskih prava. Time je okončana trogodišnja pravna bitka koja je počela početkom 2012. godine s podizanjem optužnice protiv Megauploada i njegovih direktora, uključujući i osnivača stranice Kima Dotcoma, koja ih je teretila za kršenje autorskih prava i pranje novca teško više milijuna dolara. Svi su optuženici, osim Nomma, dosad uspješno izbjegavali izručenje i suđenje u SAD-u.

Dotcom je na Twitteru komentirao osudu Nomma.

- Američko pravosuđe: Nevini koder priznao je krivnju nakon tri godine zlostavljanja od strane ministarstva pravosuđa, bez kraja na vidiku, kako bi mogao nastaviti svoj život - napisao je Dotcom, koji je nakon gašenja Megauploada pokrenuo novu platformu za dijeljenje sadržaja Mega, s naglaskom na privatnosti korisnika.

 

>> Kim Dotcom predstavio novu uslugu za chat, 'ubojicu Skypea'

>> Dotcomova Mega dobila milijun korisnika u samo 24 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije