Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Program Generacija Next započeo edukacijom više od 50 mentora mladih STEM-ovaca

Ovogodišnji donacijski program Generacija Next tražio je najbolje projekte iz dvije kategorije - Digitalne inovacije uz IoT i Istraživački znanstveni projekti.
13. rujna 2018. u 10:24 0 komentara 175 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

U Zagrebu je započela praktična faza ovogodišnjeg donacijskog programa Generacije Next, kojim Hrvatski Telekom potiče mlade i čitavo društvo na usvajanje novih znanja i realizaciju praktičnih projekata iz STEM područja.

priprema za poslove budućnosti Hrvatski Telekom predstavio najbolje projekte Generacije Next

Radionice su namijenjene za više od 50 mentora projekata, a edukacije će se ovog tjedna, osim u Zagrebu, održavaju u Rijeci, Puli, Daruvaru i Osijeku. Mentori će na radionicama steći dublji uvid u primjenu tehnologije interneta stvari (IoT) kroz najsuvremeniju edukacijsku platformu Arduino.

Ovogodišnji donacijski program Generacija Next tražio je najbolje projekte iz dvije kategorije - Digitalne inovacije uz IoT i Istraživački znanstveni projekti. 

- Ponosna sam što smo prva kompanija koja je prepoznala važnost poticanja STEM edukacije, a programom Generacija Next nastavljamo poticati STEM revoluciju u Hrvatskoj. Naš donacijski natječaj u potpunosti je usmjeren talentiranim mladim ljudima koje oduševljava potencijal STEM tehnologija. Institucijama čije je projekte odabrao ugledni stručni žiri osiguravamo mentorstvo kako bi uspješno realizirali svoje ideje, a u svibnju planiramo veliku izložbu realiziranih učeničkih radova - izjavila je Nina Išek Međugorac, predsjednica žirija i direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Ministrica Blaženka Divjak obišla ovogodišnji STEM Games STEM Games Divjak: Ove godine smo prvi put osigurali 3400 stipendija isključivo za STEM zanimanja

Donacijskim programom Generacija Next Hrvatski Telekom ove godine sa 900.000 kuna podržava razvoj projekata baziranih na praktičnoj primjeni znanja iz STEM područja. 

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.