Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vIRTUALNI NOVAC

Prognoza iz Silicijske doline: Bitcoin će biti vrijedan 100.000 $

bitcoin
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
16.01.2014.
u 12:56

Chris Dixon vjeruje kako će do doći do porasta virtualnog novca kada on postane opće sredstvo plaćanja u internetsim transakcijama

Samo prije godinu dana jedan bitcoin, odnosno virtualna valuta vrijedila je 13 dolara. Danas vrijedi 800, a jednog dana vrijednost bi joj mogla porasti na vrtoglavih 100.000 dolara. Procjenjuje tako Chris Dixon iz Anderssen Horowitza, tvrtke iz Silicijske doline specijalizirane za rizična ulaganja, piše Wire.

Dixon, koji je u ime tvrtke do sada investirao 25 milijuna dolara u tržište bitcoinima, svoju prognozu temelji na činjenici da bi bitcoin mogao postati osnovno sredstvo za uplate u svim internetskim transakcijama što bi dovelo do nagle porasti njegove vrijednosti. No Dixon nije usamljen. Njegovim predviđanjima vjeruje većina pobornika plaćanja virtualnim novcem.

Zagovornici napominju kako je broj jedinica virtualne valute ograničen. Svjetski softverski sustav koji ih kontrolira, prestat će ih proizvoditi u sljedećem stoljeću i to kada ih u opticaju bude oko 21 milijun. Tada će doći do naglog porasta njihove vrijednosti. One koji misle da ''prodaje maglu'', Dixon podsjeća kako se ista stvar dogodila s internetskim domenama.

- Kada su se one 1993. godine kupovale za nekoliko stotina dolara, nitko nije vjerovao da bi danas mogle vrijediti milijune. Danas je ispalo kako je to bio unosniji posao od Googlea ili Amazona - kazao je.

>>Oporavio se bitcoin, vrijednost mu ponovo probila 1000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije