Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

Predstavljeni najnoviji trendovi poslovnih i tehnoloških rješenja: Snaga je u podacima

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja održala je konferenciju na kojoj je nazočilo 170 sudionika.
26. ožujka 2019. u 09:22 0 komentara 102 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Konferencija „Power of data 2019“ u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Platinum IBM Business partnera, i poslovnog tjednika Lider održala se 22. ožujka 2019. u hotelu Academia u Zagrebu. Konferenciji je nazočilo 170 sudionika kojima su predstavljeni najnoviji trendovi iz područja poslovnih i tehnoloških rješenja.

Intervju Ante Laušić: Najveći nam je izazov pronaći 
i zadržati kvalitetne ljude

Konferencija je započela zanimljivim predavanjem Ante Laušića, člana uprave Megatrend poslovnih rješenja, u kojem je iznio kratki pregled najnovijih dostignuća iz područja strojnog učenja, dubokog učenja i podatkovne znanosti te prikazao što je to kognitivna platforma te kako ona može pomoći ubrzati i pospješiti projekte iz domene umjetne inteligencije/podatkovne znanosti.

Renato Telen, voditelj odjela tehnoloških rješenja i podatkovnog centra iz Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je IBM Power9 platformu te objasnio sve tehničke prednosti koje ju čine najučinkovitijom platformom za SAP HANA sustave, koji su rezultirali time da je IBM dobitnik SAP-ove Pinnacle nagrade 2018. godine za globalnog infrastrukturnog partnera godine.

Video - Od čega se sve sastoji mobitel

Ivan Šturlić, rukovoditelj službe za podršku planiranju i analizi EES-a i tržišnim funkcijama iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava d.o.o., predstavio je iz klijentske perspektive projekt implementacije nove generacije skladišta podataka koja integrira standardnu DW bazu podataka s operativnom bazom podataka.

Vodeći Megatrendov konzultant za poslovna rješenja, Milivoj Obradović, proveo nas je kroz mogućnosti analize podataka koje donosi nova verzija IBM Cognos Analytics, IBM-ovog moćnog alata za poslovnu analitiku. Milivoj je na interaktivnom demo prikazu sudionicima pokazao koje su to inovativne promjene u glavnim značajkama korištenja podataka. Na godišnjoj dodjeli nagrada The Business Intelligence Group IBM Cognos Analytics je proglašen pobjednikom u kategoriji BIG Business Innovation za 2019. godinu.

Boris Drilo USUSRET 5g-u Razvijamo gigabitnu mrežu i stvaramo uvjete za 5G. Kakve nam to prilike otvara?

Đorđe Stojić, konzultant za poslovna rješenja iz Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je metodu vođenog samoposluživanja koja IBM Cognos Analytics korisnicima omogućuje jednostavno kreiranje vlastitih ad-hoc analiza i izvješća.

Konferencijski dio programa završen je izlaganjem Darka Tukulja, voditelja odjela prodaje Megatrend poslovnih rješenja, koji je okupljenima prikazao demo Megatrendova rješenja „Dashboard2Go“ – skupa predefiniranih poslovnih izvještaja iz IBM Cognosa prilagođenih za korištenje na mobilnim uređajima.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja poznata je po razvoju i isporuci kvalitetnih poslovnih rješenja baziranih na najnovijim tehnologijama iz područja poslovne analitike, Big Date, AI-ja, power računala i sustava za pohranu podataka, vlastitom podatkovnom centru te razvoju inovativnih softverskih proizvoda. 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Tvrtka Solvis
Tvrtka Solvis
Uspješna priča o najvećem domaćem proizvođaču solarnih panela
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.