Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najvažnija u regiji

Predsjednik Ivo Josipović otvorio WinDayse

windays13
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
25.04.2013.
u 19:45

Konferencija je ugostila više od 1500 sudionika i 127 vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka

Proizvodnja roba i usluga visoke tehnološke vrijednosti, transformacija obrazovnog sustava te kreativni i inovativni zaposlenici ključni su za napredak hrvatskog društva i gospodarstva u 21. stoljeću. To su neke od poruka sa središnje svečanosti na WinDays13 konferenciji koju je otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Centralno događanje na najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u regiji privuklo je i ove godine vodeće gospodarstvenike, predstavnike vlasti i akademske zajednice.
   
Sadržaj konferencije pokazuje međuovisnost biznisa i tehnologije te akademskog sektora i inovacija uz najbolje domaće i svjetske primjere. U protekla četiri dana konferencije sudionici su na tehnološkim predavanjima pratili mogućnosti i novosti u ICT industriji, a danas je započeo i poslovni dio konferencije usmjeren na trendove u reindustrijalizaciji, robotizaciji i korištenju aplikacija u poslovnim modelima.
   
– Prvi preduvjet uspješnosti gospodarstva jest kvalitetan obrazovni sustav koji proizvodi inovativnu i kreativnu radnu snagu koja je, zauzvrat, spremna uhvatiti se u koštac s globalnim prilikama i izazovima. Prije nekoliko dana Europska komisija objavila je da je obrazovanje u prirodnim znanostima ključno za inovativnost i da očekuju do 2020. godine kreiranje 20 milijuna visokokvalificiranih radnih mjesta. S druge strane, sa svih hrvatskih fakulteta godišnje izađe jedva tisuću visokokvalificiranih računalnih i srodnih inženjera. Drugi preduvjet je postojanje strategije, odnosno fokusiranost na manji broj ključnih područja. I na kraju je potrebno vodstvo koje predviđa, snalazi se u nedefiniranosti i kompleksnostima, provodi promjene i upravlja transformacijama – naglasio je na središnjoj svečanosti Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Konferencija je ugostila više od 1500 sudionika i 127 vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka koji su razmijenili znanja, iskustva i ključne IT trendove te raspravili o najnovijim gospodarskim trendovima za konkurentnije poslovanje.

– WinDaysi su najvažnija regionalna konferencija, što iz godine u godinu potvrđuje sve veći broj posjetitelja, čak i u krizi. WinDaysi su, tijekom godina, prerasli samu tehnološku konferenciju i postali mnogo više od toga. Najbolja ilustracija tome ovogodišnji je slogan 'Tehnologija.Poslovanje.Potakni uspjeh', kojim predočavamo kako najnovije trendove u tehnologiji što uspješnije primijeniti za poslovni uspjeh. Naime, dolaskom predstavnika vlasti, gospodarstva i akademske zajednice pojavila se potreba da se proširi program konferencije i za novu publiku i to je smisao WinDays Business konferencije – izjavila je Dubravka Salopek, direktorica WinDays13 konferencije.

U Microsoftovoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji tijekom WinDaysa ove su godine sudjelovali i posjetitelji WinDaysa, a pridružila se i tvrtka 3M, jedan od sponzora konferencije. Donacija od 25 tisuća kuna pomoći će Udruzi za autizam Istra u uređenju potpuno derutnog prostora i olakšati svakodnevicu osobama s poremećajima iz autističnog spektra. U akciju su se uključili i studenti Grafičkog fakulteta u Zagrebu koji su osmislili prijedloge vizualnog identiteta WinDays13 humanitarne akcije. Između nekoliko odličnih pristiglih radova, pobijedila je Nikolina Jezidžić zahvaljujući najuspješnijoj usklađenosti teme koja se povezuje s autizmom i Microsoftova vizualnog identiteta.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije