Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pravi genijalci! Studenti FOI-a osmislili aplikaciju koja spaja volontere i udruge

Studenti FOI-a osmislili aplikaciju koja spaja volontere i udruge
Foto: Promo
1/10
02.05.2018.
u 10:54

Deset timova natjecalo se u razvijanju rješenja za Volonterski centar Zagreb. U samo 24 sata osmislili su razna rješenja koja su oduševila žiri

Šest mjeseci priprema, preko sto šezdeset prijavljenih natjecatelja, deset timova finalista i 24 sata intenzivnog programiranja rezultirali su izradom triju fantastičnih rješenja za Volonterski centar Zagreb na prvom izdanju novog hackathona u organizaciji KING ICT-a Change Code, namijenjenog studentima svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

Cilj je bio pokazati da kreativni i vrijedni studentski timovi u samo 24 sata zajedničkog rada mogu napraviti pozitivnu promjenu u društvu.

Naime, u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb povodom manifestacije Hrvatska volontira, osmišljen je zadatak na temelju kojeg su natjecatelji trebali osmisliti virtualno mjesto spajanja udruga koje trebaju volontersku pomoć i građana koji žele volontirati

Foto: Promo

Pod vodstvom stručnih mentora iz Change Code organizacijskog tima, deset timova je krenulo u izradu svojih rješenja koja su u konačnosti ocjenjivali članovi žirija odnosno Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra u Zagrebu, prof. dr. Sc. Vedran Mornar, doc. dr. sc. Zlatko Stapić, Nikša Korper Žemva, UX dizajner i Plamenko Barišić, predsjednik Uprave KING ICT-a.

Od ukupno njih deset, tri tima su pokazali što znači razmišljati izvan okvira. Mladi Ferovci Livio Benčik, Pavao Jerebić, Mihovil Ilakovac i Martin Džida osvojili su treće mjesto i nagradu od 5000 kuna, dok su Ivan Bebek, Ibrahim Hadžić, Ivan Oršolić i Leo Siniša Radočić osvojili drugo mjesto i nagradu od 10 000 kuna.

Tim čije je rješenje osvojilo prvo mjesto i 20 000 kuna uz izvanredne ocjene žirija na području funkcionalnosti i korisničkog iskustva uz traženi wow faktor je „Do you Even Code?“ odnosno Tino Balint, Dean Jakovljević, Antonio Martinović i Igor Rinkovec.

Foto: Promo

Dečki su razvili rješenje koje potiče građane na volontiranje uz pomoć gamifikacije i korištenja chat bota. Sve prijavljene akcije korisnicima su vidljive na karti Hrvatske, uz mogućnost prijave novih tekstualnim ili fotografskim putem.

Rješenje se sastoji od mobilne aplikacije za volontere i web aplikacije za administratore iz VCZ-a i organizacija koje traže volontere. Pobjedničko rješenje i njegove funkcionalnosti predstavljenje su i na nedavnoj konferenciji „Korporativno volontiranje“.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije