Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HRVATSKOJ OD 10. VELJAČE

Poznate cijene novih Huaweijevih flagshipova, za novi preklopni P50 Pocket - 10.000 kn!

Foto: Huawei
1/5
26.01.2022.
u 19:00

Huawei P50 Pro u Hrvatskoj će biti dostupan od 10. veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kuna, dok će cijena P50 Pocket pametnog telefona biti 9.999 kuna

Huaweijeva P serija pametnih telefona više je godina bila u samom vrhu po najboljim fotografijama na mobitelima. Lani se po prvi puta dogodilo da nije globalno predstavljena nova P serija, a nakon dugo iščekivanja sada novi mobiteli iz ove hvaljene serije stižu u Europu, uključujući i Hrvatsku.  

Od 10. Veljače će tako u Hrvatskoj biti dostupni novi Huawei P50 Pro, ali isto tako i vrlo zanimljivi Huawei P50 Pocket koji je nova Huaweijeva preklopna verzija pametnih telefona. Riječ je o flagship mobitelima, koji osim luksuznih kamera i specifikacija dolaze i s paprenim cijenama - Huawei P50 Pro u Hrvatskoj će biti dostupan od 10. veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kuna, dok će cijena P50 Pocket pametnog telefona biti 9.999 kuna.

Huaweijevi mobiteli i dalje nemaju Googleove mobilne servise, a softverski su se potpuno okrenuli vlastitim rješenjima Harmony operativnom sustavu i EMUI korisničkom sučelju s AppGalleryjem kao trgovinom aplikacija.  

Foto: Huawei

Iz Huaweija ističu da je novi P50 pro njihov dosad najbolji pametni telefon za fotografiranje. Već su i raniji modeli iz te serije bili hvaljeni za fotografije s puno detalja i boja, odličnim rezultatima snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a ta serija ima redovito i odličnu telefoto kameru. Sve ovo bi trebalo biti još poboljšano u novom P50 Pro pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se nove kamere ponašati.  

No, ono što oba modela nemaju je podrška za 5G što je inače već postao standard za nove modele u zadnje vrijeme.  

Derek Yu, predsjednik CEE i Nordic regije te Kanade Huawei Consumer Business Grupe rekao je: „Od početka P serije činili smo nevjerojatne korake i svakim novim uređajem smo pomicali granice, što je i sada slučaj. P50 Pro obilježava novu eru s naprednom optikom XD i XD Fusion Pro Image mehanizmom za obradu slike, koja korisnicima omogućuje stvaranje fotografija koje odražavaju prave boje s nevjerojatnim detaljima. Osim toga, otišli smo korak dalje i razvili P50 Pocket, preklopni pametni telefon bez kompromisa u pogledu konstrukcije, dizajna, kamere i performansi“. 

P50 Pro ima 6,6 inčni OLED zaslon. Opremljen je snažnom baterijom od 4360 mAh, koja podržava SuperCharge tehnologiju brzog, ali i bežičnog punjenja. Uređaj je opremljen i dvostrukim stereo zvučnicima koji korisnicima omogućuju potpuno zvučno uranjanje.  Zanimljivo je da ovog puta ne koristi Huaweijev Kirin čipset, nego Snapdragon 888 4G.  

Uređaj je dostupan zlatnoj i crnoj boji, a sadrži IP68 certifikat zaštite od vode i prašine.  

Novi preklopni dizajn 

Foto: Huawei

Huawei P50 Pocket je preklopni pametni telefon, a iako je Huawei već nekoliko godina izbacivao svoje verzije mobitela s preklopnim ekranima po prvi puta su se odlučili za kompaktniju varijantu, koja podsjeća na Samsungov Z Flip model.  

P50 Pocket je tanak samo 15,2 mm kada je sklopljen, a 7,2 mm kada se rasklopi. Opremljen je s dva zaslona, a glavni 6,9-inčni OLED zaslon obećava ugodno konzumirana sadržaja. Sadrži bateriju od 4.000 mAh koja podržava velike brzine punjenja, a također sadrži i Super Privacy Mode, koji automatski onemogućuje kamere, mikrofone i usluge lokacije jednom kada se telefon sklopi. Huawei P50 Pocket bit će dostupan na tržištu u bijeloj boji. 

FreeBuds Lipstick 

Uz dva nova pametna telefona, Huawei je najavio i da će u veljači početi prodaja FreeBuds Lipstick bežičnih slušalica.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije