Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huawei T2 10.0 Pro

Povoljan tablet odličan za uzastopno gledanje filmova i serija

Huawei MediaPad T2 10.0 Pro
Foto: Huawei
06.02.2017.
u 13:08

MediaPad T2 tablet je svojom dimenzijom i performansama više namijenjen multimedijskom iskustvu nego selfiejima

Huawei je imao uspješnu lanjsku godinu. Kineski je div preskočio vlastiti rekord u količini prodaje smartphonea, a uspješan plan jačanja srednjeg segmenta najboljih mobitela primjenjuju i u kategoriji tableta. Osim najjačeg MediaPad tablet modela u M seriji, Huawei je lani lansirao i nove verzije u T seriji, a mi smo imali priliku isprobati 10.1-inčni MediaPad T2 10.0 Pro model.

I na 17% gledajte seriju

Ovaj povoljni tablet trudi se ponuditi većinu mogućnosti jačeg brata, ali po nižoj cijeni (u Hrvatskoj ga još nema, no procjenjuje se da će koštati oko 2000 kuna). Dolazi u bijelom plastičnom kućištu na kojem ne ostaje puno otisaka prstiju. Dizajn je za ovu kategoriju sasvim pristojan i djeluje elegantno. Impresije podiže veliki zaslon rezolucije 1920x1200 piksela. Pruža vrlo oštru sliku s preciznim prikazom boja. Gledanje filmova na ovom tabletu je prava uživancija. A da biste neometano mogli uživati i u slušanju glazbe i u gledanju više filmova zaredom, tu je vrlo snažna baterija kapaciteta od čak 6660 mAh-a. Čak i kada je tablet bio na samo 17 posto baterije, bez problema smo odgledali cijelu epizodu Westworlda bez ijednog upozorenja da tablet treba staviti na punjenje. Usto nudi i dobar stereo zvuk s dva zvučnika na rubovima. SWS tehnologija poboljšava kvalitetu zvuka.

Oprezno s multitaskingom

Huawei u svojim uređajima većinom koristi vlastite Kirin procesore, ali T2 10.0 Pro ima Qualcommov Snapdragon 615 SOC osmojezgreni procesor s 2 GB radne memorije. Podržava split view i multitasking, ali moguće je da će u zahtjevnijem načinu rada doći do usporavanja pa ne bi škodilo da T2 10.0 Pro ima i više radne memorije. No baterija traje dugo, mala je mana da punjenje traje jako dugo, i po više od 4 sata da bi se potpuno napunila.

Kamere na tabletima obično nisu jednako kvalitetne kao na smartphoneima, što vrijedi i za ovaj tablet. Prednja kamera ima 2 MP, a stražnja 8 MP. Stražnja kamera ima i podršku bljeskalice i poslužit će vam za OK fotografije. Barem dok ih previše ne zumirate jer onda možete očekivati zrnatost. No ovaj je tablet primarno namijenjen za gledanje filmova, slušanje glazbe i ugodno surfanje internetom.

>> Može li tablet doista zamijeniti laptop?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije