Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarna igra

Potapanje brodova odsad moguće igrati na Androidu

jadran
Screenshot
19.08.2010.
u 17:59

Igrači se u Bitki za Jadran bore za osvajanje hrvatskih otoka - Lošinja, Cresa, Krka, Raba, Paga, Brača, Hvara i Visa.

Ekipa domaćega programerskog studija it4u izradila je videoigru Bitka za Jadran. Riječ je o domaćoj varijanti igre potapanja brodova. Izrađena je za mobilne uređaje koje pogoni operativni sustav Android.  

Igrači se u Bitki za Jadran bore za osvajanje hrvatskih otoka - Lošinja, Cresa, Krka, Raba, Paga, Brača, Hvara i Visa.

Bitka za Jadran je strateška igra za jednog ili dva igrača. Svaki igrač (osoba ili telefon) na raspolaganju ima četiri broda i dvije podmornice koje mora rasporediti po mreži 12×12 polja, piše u službenoj objavi.

Nakon što su brodovi i podmornice postavljene, igra počinje. Igrač pokušava pogoditi pozicije protivničkih brodova te ih tako potopiti. Kada su svi protivnički brodovi potopljeni, odabrani otok je osvojen. Kako se napreduje kroz igru, tako se otključavaju otoci.

Igračima je na raspolaganju i pomoć u obliku zračnog napada koji uništava nasumično područje veličine 3×3 polja. U igri za dva igrača zračni napad nije dostupan. Ako podmornice nisu potopljene, mogu izroniti i nakratko prikazati poziciju protivničkih brodova. Svaka podmornica može izroniti jednom za vrijeme bitke.

Igra za dva igrača igra se putem interneta. Igrač odabire želi li kreirati igru ili se pridružiti postojećoj. Potrebno je upisati ime te odabrati postojeću igru ili pričekati da se netko pridruži kreiranoj igri. Rok za pridruživanje igri je 40 sekunda. U igri za dva igrača nije moguće odabrati otok za koji se bori. U slučaju da se prekine veza između igrača, onaj igrač koji je ostao aktivan nastavit će se boriti protiv telefona. U tom slučaju aktivni otok postat će početni, Lošinj.

Komentara 4

KR
kreont
03:00 22.08.2010.

shit4u :)) daj si skopiraj onako plaćamo autorizacijski minimum

AG
Agramer198
08:56 20.08.2010.

Jel tko igral? Se isplati uzeti?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:18 21.08.2010.

e bas sam to cekao ... a jel ima krizic kruzic ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije