Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

Poslušajte kako PlayStation zvuči na slavonskoj tamburici!

Prošlo je 25 godina od dolaska prve PlayStation konzole na europsko tržište i tijekom tih godina zvuk koji se reproducira prilikom pokretanja PlayStation konzole jedna je od značajki po kojoj se pamti i prepoznaje svaka generacija PlayStation konzole
09. prosinca 2020. u 13:43 424 prikaza
ps5

Kako bi obilježio izlazak PlayStation 5 konzole, PlayStation Hrvatska je u partnerstvu s glazbenicima iz nekoliko hrvatskih regija snimio početni zvuk PlayStation 5 konzole na autentičan način, karakterističan za pojedinu regiju i tradicionalne instrumente.

Prošlo je 25 godina od dolaska prve PlayStation konzole na europsko tržište i tijekom tih godina zvuk koji se reproducira prilikom pokretanja PlayStation konzole jedna je od značajki po kojoj se pamti i prepoznaje svaka generacija PlayStation konzole.

Izlaskom nove PlayStation 5 konzole igrači diljem svijeta čuli su novi zvuk, a PlayStation Hrvatska je obilježio taj događaj video spotom u kojem se početni zvuk PlayStation 5 konzole izvodi na autentičnim instrumentima - slavonskoj tamburici, istarskim sopilama, zagorskim bajsom, u izvedbi limenih puhačkih instrumenata ili kada ga otpjeva dalmatinska klapa.

U snimanju su sudjelovali tamburaški sastav Rubato, KUD Zlatela Kršan, Marko Horvat, Klapa Sebenico i Gradska limena glazba Petrinja.

Početni zvuk PlayStation 5 konzole već je izazvao oduševljenje hrvatskih igrača, a video spot s prepoznatljivim lokacijama Rovinja i Petrinje, autentičnog slavonskog sela u blizini Slavonskog Broda te tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku i dvorca Veliki Tabor možete pogledati na YouTube kanalu PlayStation Hrvatska.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade