Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove simulacije

Vrijeme je za paljenje guma i razbijanje Porschea

igre
23.10.2017.
u 08:58

U razmaku od samo tri tjedna izašle su dvije važne igre istog žanra: Project CARS 2 te Gran Turismo Sport, koji se može iskusiti i u VR tehnologiji

U razmaku od samo tri tjedna, predstavljene su dvije nove simulacije vožnje: Project CARS 2 Slightly dostupan na PC, Playstation i Xbox platformama, te Gran Turismo Sport rađen za Playstation, čiji se dio može igrati i u VR-u.

Kada je britanski Slightly Mad Studios (koji je svoj developerski put započeo radom na Need for Speed: Shift 2009. godine) prije dvije godine izbacio prvu inačicu Project CARS, mnogi su se korisnici žalili na velik broj bugova, pa je najava drugog dijela igre izazvala pravi bijes na društvenim mrežama, jer je stigla u vrijeme kada pola problema prvog nastavka još nije bilo kvalitetno riješeno.

Bolja u svakom smislu

U međuvremenu je Project cars postao jedna od popularnijih simulacija vožnje, a drugi dio dočekan je u mnogo pozitivnijem tonu: i zaista, riječ je o iznimno zabavnoj igri koja u početku (pogotovo ako koristite kontroler) zahtijeva nešto navikavanja i prilagodbi inicijalnih postavki (može se namještati čak i tlak u gumama), no potom slijede sati vozačkog užitka uz poboljšanu fiziku kretanja i mnogo bolju grafiku, a kao sladak novitet tu su i snježni tereni koji tijekom vožnje zaista izgledaju impresivno.

I dok je Project CARS mlada zvijezda žanra, franšiza Gran Turismo postoji već puna dva desetljeća, dakle poznata je najširoj publici, a očekivanja su od igre, razumljivo, veća. Sedma inačica, nazvana Gran Turismo Sport, prva je u “novoj generaciji Gran Turisma” te ujedno prva koja je rađena za PS4, uz mogućnost korištenja u međuvremenu sve dostupnije i popularnije VR tehnologije.

Problemi s vremenom

Najavljivalo se da će čitava igra biti dostupna za igranje s Playstationovim VR naočalama, no ispostavilo se da se to odnosi samo na VR Tour Mode, što bi moglo razočarati korisnike koji su investirali u razmjerno skup komad opreme koji stalno čeka dovoljan broj punokrvnih igraćih naslova u kojima bi mogao zabljesnuti.

Bez obzira na VR, Gran Turismo Sport je također prekrasna, iznimno zabavna igra s ozbiljnim natjecateljskim potencijalom, kojoj za najvišu ocjenu ipak nedostaju detalji poput suvisle dinamičke promjene vremenskih prilika (koja je jedan od glavnih aduta doživljaja igranja Project Cars 2).

Kao zgodan podatak za kraj treba istaknuti da je ovo prva igra serijala u kojoj možete voziti Porsche, nakon što je tom automobilskom gigantu istekao ekskluzivni ugovor s Electronic Artsom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije