Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COURSERA

Polazite tečajeve uglednih sveučilišta iz vlastitog doma

Coursera
Foto: Coursera
1/4
22.05.2014.
u 17:00

Coursera je jedan od vodećih pružatelja usluge MOOC-eva, masovnih otvorenih online tečajeva

Internet nudi obilje mjesta s besplatnim tečajevima iz raznih područja, a jedno od najpopularnijih takvih mjesta je Coursera, edukacijska platforma specijalizirana za MOOC-ove, masovne otvorene online tečajeve. Coursera je zapravo jedan od vodećih pružatelja usluge MOOC-eva, uz Udacity i edX. Coursera surađuje s vrhunskim sveučilištima i ostalim organizacijama diljem svijeta, i to tako da neke njihove tečajeve čini dostupnima na internetu, kako bi ih svi mogli polaziti i tako si osigurati obrazovanje koje inače ne bi mogli steći. Važan element MOOC-ova je osjećaj zajednice i suradnje s predavačima i drugim polaznicima, što ih čini više od običnih internetskih tečajeva.

Tečajevi na turskom, japanskom...

Courseru su prije dvije godine pokrenuli profesori Andrew Ng i Daphne Koller sa Sveučilišta Stanford, a trenutno nudi oko 640 tečajeva iz različitih područja kao što su umjetnost, biologija, kemija, glazba, te na različitim jezicima - engleski je, naravno, najzastupljeniji, no ima i tečajeva na turskom, ruskom, ukrajinskom, japanskom... Tečajevi u prosjeku traju od šest do deset tjedana, s video-predavanjima koja traju od jednog do dva sata na tjedan. Coursera je u travnju imala 7,1 milijuna korisnika.

Sami tečajevi su otvoreni svima. Besplatno možete koristiti sadržaje i rješavati ispite, no Coursera naplaćuje takozvani "Signature Track", što uključuje potvrdu da ste upravo vi završili tečaj te ocjenu, a stoji od 30 do 100 dolara. Odluku o tome želite li platiti Signature Track ili polaziti tečaj potpuno besplatno možete donijeti tijekom u oko tri tjedna nakon početka tečaja.

Foto: Coursera

Certifikat za životopis

Hoćete li tečaj završiti ili ne ovisi o vama i o vašoj motivaciji. Ako se ne želite potpuno predati možete tek baciti oko na neka video-predavanja koja vas zanimaju, bez ikakvih obaveza. Ako pak imate vremena i volje za proučavanje svih materijala, suradnju s drugim polaznicima (ocjenjivanje kolega važan je element Courserinih tečajeva) i rješavanje testova koji se objavljuju prema rasporedu i koje morate dovršiti u određenom roku, na kraju možete dobiti certifikat o završenom tečaju koji, s obzirom na to da Coursera surađuje sa uglednim sveučilištima kao što su Caltech i Stanford, može jako lijepo izgledati u vašem životopisu.

>> Nauči engleski, njemački i talijanski – online!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije