Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Pokrećete kampanju? Pročitajte prvi cjeloviti priručnik za crowdfunding na hrvatskom jeziku

Uz upute za pokretače kampanja tu su i savjeti i iskustva domaćih uspješnih pokretača kampanja
29. ožujka 2017. u 18:10 0 komentara 203 prikaza
crowdfunding

Danas je objavljen Vodič za crowdfunding, prvi cjeloviti priručnik za grupno financiranje na hrvatskom jeziku. Priručnik na 40 stranica izradio je autor bloga Crowdfunding.hr Hrvoje Hafner u suradnji s udrugom SMART iz Rijeke s ciljem olakšavanja pripreme pokretačima crowdfunding kampanja. Uz upute za pokretače tu su i savjeti i iskustva domaćih uspješnih pokretača kampanja.

- Veliki je interes poduzetnika i kreativaca za crowdfunding, na dnevnoj bazi dobivam mnogo upita za savjete. Smatram da će ovaj cjeloviti vodič pomoći pokretačima crowdfunding kampanja da vrlo brzo i lako pripreme svoju kampanju ali i izbjegnu neke od osnovnih grešaka koje vidimo kod neuspješnih kampanja - rekao je autor priručnika Hrvoje Hafner.

Izrada je provedena kroz aktivnost u okviru projekta „Filantropija – Oslonac održivih zajednica“ koji financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

- Ideja je bila da kroz spomenuti projekt radimo na promociji crowdfundinga, ali i prenošenju osnovnih znanja i vještina koje su potrebne u pokretanju i provedbi kampanja grupnog financiranja kroz tekstove, infografike, interaktivne radionice i mentorstvo, te kraću video prezentaciju i ovu publikaciju. Projekt se polako privodi kraju, mislimo da je super da iza njega ostaju materijali koji će poslužiti kao referentna točka za sve one koji će se u budućnosti odvažiti na pokretanje vlastitih kampanja. Posebno onih usmjerenih na postizanje neke općekorisne svrhe i rad za opće dobro - rekao je Igor Bajok iz udruge SMART.

Vodič za crowdfunding by Anonymous FDBQfSg on Scribd

 

>> U Hrvatskoj lani putem crowdfundinga prikupljeno 2,3 milijuna kuna

>> Napuštamo eru konkurentnosti i ulazimo u eru kolaborativnosti

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.