Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISTAN TRIK

Pogledajte kako možete dobivati nadogradnje za Windows XP do 2019. godine

Windows XP
Matthew Fearn/Press Association/PIXSELL
28.05.2014.
u 11:40

Rješenje: zamaskirajte svoj sustav u posebnu verziju XP-a za POS-blagajne

Brojne poklonike Windowsa XP rastužilo je ukidanje podrške za ovaj megapopularni Microsoftov operativn sustav, što se i dogodilo ovog travnja. Ako ste i vi među njima, ne očajavajte - postoji način kako da i dalje primate nadogradnje za XP, i to čak do 2019. godine.

Naime, kako prenosi betanews, trebate unijeti promjenu u registar kako biste svoj sustav zamaskirali u Windows Embedded POSReady 2009. Riječ je o posebnom izdanju XP-a, izvorno namijenjenom za POS-blagajne, koji prima nadogradnje sve do 9. travnja 2019. godine.

Kako biste to učinili, trebate stvoriti tekstualni dokument i nazvati ga XP.reg, s tim da ekstenzija mora biti upravo .reg - datoteka se ne smije zvati, na primjer, XP.reg.txt. U datoteku trebate zalijepiti ovo:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

Sačuvajte datoteku pa dvostruko kliknite na nju i registar će biti promijenjen. Otvorite li Windows Update pronaći ćete nekoliko nadogradnji.

Upozoravamo vas da ovo činite na vlastitu odgovornost! A možda je i stvarno došlo vrijeme da napustite XP...

>> Autor otkrio detalje: Evo kako je nastala poznata fotografija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije