Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNI PROJEKT

Pocket Drone - sklopiva letjelica koja snima fotografije iz zraka

Pocket Drone
Foto: Pocket Drone
1/2
22.01.2014.
u 08:22

Autori su preko Kickstartera prikupili preko 350.000 dolara, što je deset puta više od cilja

Iako mnogi bespilotne letjelice povezuju sa špijuniranjem i ratovanjem, izgleda da postoje i oni koje zanimaju pozitivne strane i svakodnevne mogućnosti koje takvi uređaji nude. Pocket Drone, ili džepna bespilotna letjelica, je osobni leteći robot namijenjen snimanju fotografija i videa iz zraka. Svi ljubitelji fotografije koji žele snimati iz zraka, a nemaju helikopter ili im ga je preskupo unajmljivati, sada imaju novu opciju.

"Svi već mogu snimati odlične fotografije i video-snimke kamerama na svojim telefonima i dijeliti ih na internetu, no bili su ograničeni na ono što se vidi s tla. S Pocket Droneom lakše je no ikad prije snimiti spektakularne zračne snimke koje otvaraju potpuno novu perspektivu", objašnjavaju autori svrhu ove letjelice.

Pocket Drone je kompaktan i sklopiv (kada se sklopi, manji je od 7-inčnog tableta), jednostavan za letenje i održavanje, te ima najduže vrijeme letenja od bilo kojeg multikoptera jeftinijeg od 500 dolara - tako barem tvrde autori. Cijena je 445 dolara bez kontrolera, odnosno 495 dolara za cijeli komplet.

Projekt se financira putem KickStartera, a o velikoj zainteresiranosti za uređaj svjedoči i činjenica da je cilj od 35.000 dolara više no deseterostruko premašen. U vrijeme pisanja ovog članka prikupljeno je gotovo 354 tisuća dolara, a do završetka prikupljanja novca ima još 45 dana.

Komentara 1

BJ
bjakus
11:27 21.02.2014.

fora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije