Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Počinje novi krug prikupljanja slika za Google

Sljedećih dana Google će prikupljati slike u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji, Dubrovniku i drugim gradovima.
14. rujna 2014. u 13:30 1 komentara 1505 prikaza
Google auto
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Google ponovno kreće u akciju. Kako su priopćili započet će novi krug prikupljanja slika za Street View u Hrvatskoj kako bi Google karte bile aktualne i ažurne.

Sljedećih dana Google će početi prikupljati slike u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji, Dubrovniku i drugim gradovima, bilo kako bi se obnovile postojeće slike ili fotografirale regije ili turistička odredišta koja nisu obuhvaćena prvim snimanjem, priopćeno je iz kompanije. Street View je popularna značajka Google karata koja je već dostupna u 59 zemalja širom svijeta, a u Hrvatskoj je lansirana 2012. godine.

Korisnicima omogućuje da virtualno istraže razna mjesta i njima se prošeću s pomoću panoramskih fotografija snimljenih s ulice. Dostupan je i u sklopu Google Eartha i Google Maps for Mobilea. “Korisnici Google karata, poslovni ljudi i mnogi drugi koji se oslanjaju na naše karte, često traže da slike na Street Viewu budu ažurne. Kao i uvijek, Google se iznimno trudi sačuvati privatnost dok istodobno korisnicima omogućuje sve pogodnosti Street Viewa. Prije objavljivanja slika Google zamućuje lica i registracijske pločice radi zaštite privatnosti. Kada slike postanu javne, može ih se prijaviti radi uklanjanja klikom na ‘Prijavi problem’ u donjem desnom kutu svake slike”, kaže se u priopćenju kompanije.

>>Jedan od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova na Google Street Viewu

>>Google Street View uhvatio trenutak kad ju je dečko ostavio!

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • samoborka:

    zasto su na google street view-u gotovo sve snimke nasih gradova napravljene za oblacnog i poluoblacnog vremena? Pogotovo snimke priobalnih turistickih gradova i otoka! Uz to, svi ti turisticki gradovi su snimani u doba kada je sve zatvoreno i prazno ... prikaži još! pa sve djeluje otuzno i daleko ruznije nego u stvarnosti! Dok recimo Italija ima sve snimljeno za vrijeme ljeta i lijepog vremena pa sve izgleda prekrasno. Radimo si losu promidzbu.