Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Instameet

Plitvice ovaj vikend ugošćuju domaće i strane instagramere

Plitvička jezera
16.01.2018.
u 13:16

Tijekom dva dana bogatog programa, osim foto ture po Plitvicama, sudionici će posjetiti i Baraćeve špilje, Stari grad Drežnik te ranč Dolina Jelena

Umjesto na skijanje instagrameri ovaj vikend, 20. i 21.1., idu na Plitvička jezera. U posebnom, snježnom ugođaju, Plitvice će biti mjesto okupljanja instagramera, blogera, youtubera iz Austrije, Mađarske, Japana, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske na drugom međunarodnom Instameetu u organizaciji hrvatskih instagramera Domagoja Severa i Jasminke Đaković.

'Da Hrvatska ima što ponuditi svojim gostima i zimi pokazat ćemo na društvenim mrežama ovaj vikend. Organizirali smo Instameet na Plitvicama baš ciljano u ovo vrijeme kako bi pokazali sve ljepote Plitvičkih jezera i okolice izvan sezone, a ideju su prepoznali i podržali hotel Degenija, Turističke zajednice Rakovica i Općine Plitvička jezera te naravno NP Plitvička jezera. Okupili smo izvanrednu ekipu, domaću, ali i iz susjednih zemalja. Zajedno na svim društvenim platformama imamo preko 1,1 milijun pratitelja i mogu reći da je ovo trenutno najveće ovakvo organizirano okupljanje instagramera u Hrvatskoj, ali i šire u regiji', rekla je Jasminka Đaković od strane organizatora.

Plitvička jezera
1/20

Jedan od sudionika je i Yuya Matsuo, poznatiji na instagramu kao @esejapan. Fotograf iz Japana koji putuje svijetom i na instagramu ima preko 106.000 pratitelja. Pavlo Fedykovych bloger je specijaliziran za centralnu Europu i Ukrajinu, a piše i za CNN Travel i Lonely Planet. Norbert Lepsik, David Erdelyi, Anna Illes i Andras Demjen predstavljaju najbolje mlade, kreativne instagramere iz Mađarske. Oliver Oth i Claudio Pribyl su instagrameri iz Austrije koji vode profil @igersaustria.at. Njihovi kolege iz Slovenije, Sanja i Zoran Leban Trojar, osim vlastitih profila, vode i najuspješniji slovenski profil @igslovenia. Jaka Ivančič i Luka Esenko također dolaze iz Slovenije, a među najpoznatijim su slovenskim fotografima.

Tijekom dva dana bogatog programa, osim foto ture po Plitvicama, sudionici će posjetiti i Baraćeve špilje, Stari grad Drežnik te ranč Dolina Jelena. Kušat će i tradicionalnu hranu, a to će svojom kamerom zabilježiti i hrvatska food blogerica Lili Basic Capaccetti poznatija kao @travellingoven.

Domaće snage također predstavljaju popularne lifestyle youtuberice Maša Zibar (@mashinthebeauty) i Matea Frajsberger (@click4chic). One zajedno na svojim youtube kanalima imaju preko 91.000 pretplatnika. Josip Kramarić vlasnik je jako popularnog profila @croatia_instagram koji ima više od 91.600 pratitelja.

'Nakon prvog uspješno organiziranog instameeta i odličnih reakcija, prirodno se nametnula ideja o organizaciji drugog. Osim što promoviramo ljepote Hrvatske na drugačiji način, ovo je izvrsna prilika da se povežemo s kolegama, razmijenimo znanje, iskustva, ideje te kreiramo sadržaj za pratitelje' rekla je Jasminka Đaković. Ona je zajedno sa sestrom Željkom Đaković vlasnica profila @putopis koji promovira Hrvatsku i putovanja. U organizaciji Instameeta je i uspješan fotograf i instagramer Domagoj Sever, koji na svom profilu @domagojsever ima preko 79.000 pratitelja te čija je fotografija plaže Bol objavljena na duplerici u nizozemskom izdanju National Geographic-a. 'Dvadesetak sudionika iz 6 zemalja svojim pratiteljima prenijet će pravu zimsku čaroliju Plitvičkih jezera, a kako vremenska prognoza najavljuje snijeg – ta čarolija bi trebala biti potpuna' najavljuje Domagoj.

Plitvička jezera
1/12

Komentara 1

NI
nirovad
16:18 16.01.2018.

fotografija br. 2 nisu Plitvice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije