Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGO OČEKIVAN

PlayStation 5 je dobio fantastičnu cijenu, a poznato je i kada dolazi u Hrvatsku!

PS5
Foto: Sony
1/4
17.09.2020.
u 14:52

Kako bi podržao PlayStation®4 zajednicu u procesu prelaska na sljedeću generaciju, SIE će učiniti dostupnima PS4™ verzije ekskluzivnih naslova: Marvelov Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure i Horizon Forbidden West.

Sony Interactive Entertainment (SIE) objavio je datum dostupnosti i detalje vezane uz cijenu PlayStation®5 - dugo očekivanog sustava video igara sljedeće generacije. SIE je također otkrio i novi portfelj igara PS5™, uključujući Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy i novi God of War.

U četvrtak, 12. studenog, PS5 će biti dostupan na sedam ključnih tržišta: SAD, Kanada, Meksiko, Australija, Novi Zeland, Japan i Južna Koreja. Par dana kasnije, 19. studenog, PS5 bit će dostupan i u ostatku svijeta*, uključujući Europu, Bliski Istok, Južnu Ameriku, Aziju i Južnu Afriku. PS5 digitalno izdanje bit će dostupno po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 399 eura, a PS5 s Ultra HD Blu-ray™ optičkim pogonom bit će dostupan po preporučenoj cijeni od 499 eura. Predbilježbe će biti dostupne već od danas kod odabranih trgovaca.

Oba PS5 modela koriste isti posebno izrađen procesor s integriranim CPU-om i GPU-om za visokokvalitetnu grafiku do rezolucije 4K, kao i ultra-brzi SSD s integriranim I/O sustavom s munjevito brzim učitavanjem. Oba PS5 modela nude i produbljeni osjećaj uronjenosti u igru kroz bežični kontroler DualSense i 3D audio mogućnosti, stoga će igrači uživati ​​u istim savršenim igračkim iskustvima bez obzira na to koji PS5 izaberu.

„Otkako smo prošle godine prvi put najavili svoju sljedeću generaciju konzole, dobili smo zapanjujuću podršku programera i ljubitelja igara širom svijeta, i nam jako puno znači“, rekao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment. „Sada nas dijeli samo dva mjeseca od dolaska PS5 koji će ponuditi nova iskustva, a koja nadilaze očekivanja igrača o tome kako igre mogu izgledati i zvučati te kako ih igrači mogu doživjeti i u konačnici igrati ih. Jedva čekamo da naši obožavatelji iskuse nevjerojatnu brzinu, pojačanu uronjenost u igre koje oduzimaju dah na PS5 kada postane dostupan ovog studenog.“

Šireći svoj rastući portfelj igara, SIE je jučer predstavio nekoliko novih naslova koji dolaze na PS5:

• Devil May Cry 5 ™ Special Edition (Capcom)

• Final Fantasy XVI (Square Enix)

• Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios i ScottGames)

• Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games)

• Novi God of War (Santa Monica Studio)

Naslovi kao što su Marvelov Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty: Black Ops Cold War i Demon’s Souls, koji dolaze na PS5, najbolja su postava igara u povijesti PlayStationa. Ekskluzivni naslovi studija SIE Worldwide Studios bit će dostupni na PS5 po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 59 do 79 eura.

Kako bi podržao PlayStation®4 zajednicu u procesu prelaska na sljedeću generaciju, SIE će učiniti dostupnima PS4™ verzije ekskluzivnih naslova: Marvelov Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure i Horizon Forbidden West. Iako su ove tri igre osmišljene kako bi iskoristile prednosti PS5 konzole i jedinstvenih značajki sljedeće generacije poput ultrabrzog SSD-a i DualSense kontrolera, vlasnici PS4 moći će uživati ​​i u tim iskustvima kada ih pokrenu. PS4 digitalne verzije ovih igara uključuju besplatnu nadogradnju na obje PS5 konzole, dok će vlasnicima fizičkih kopija ovih igara biti omogućena besplatna nadogradnju na PS5 s Ultra HD Blu-Ray optičkim pogonom.

Uz to, SIE je danas otkrio PlayStation Plus Collection**, posebno izabranu postavu PS4 igara koje su definirale generaciju igrača, a koje će biti dostupne PS Plus pretplatnicima za preuzimanje i igranje na PS5. Kolekcija PS Plus sadrži od kritičara hvaljene igre, uključujući Batman™ Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, Persona 5 i mnoge druge.

SIE je također objavio cijenu za dodatnu opremu koja će se pojaviti uz PS5 po preporučenim maloprodajnim cijenama (EU RRP):

• DualSense ™ bežični upravljač (samostalni) - 69,99 EUR (RRP)

• PULSE 3D ™ bežične slušalice - s 3D audio podrškom i dvostrukim mikrofonima za poništavanje šuma 99,99 EUR (RRP)

• HD kamera - s dvostrukim lećama od 1080p za igrače koji se mogu streamati zajedno sa svojim epskim trenutcima igranja 59,99 EUR (RRP)

• Media Remote – daljinski upravljač za jednostavnu navigaciju kroz filmove i usluge streaminga 29,99 EUR (RRP)

• DualSense™ Charging Station – stanica za praktično punjenje dva bežična kontrolera DualSense 29,99 EUR (RRP)

Za više informacija posjetite: https://www.playstation.com/ps5

*Dostupnost u svakoj zemlji podložna lokalnim uvoznim propisima. Datum dostupnosti PS5 za Kinu još uvijek je u razmatranju i bit će objavljen naknadno.

**Dostupnost PlayStation Plus Collection naslova može se razlikovati ovisno o zemlji. PlayStation Plus Collection nije dostupan u Kini.

SIE Worldwide Studios igre dostupne na dan izlaska PlayStation 5 po preporučenoj cijeni (EU RRP):

Astro’s Playroom (Japan Studio) – pred-instalirano na PS5

Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – €79.99 (RRP)

Destruction AllStars (Lucid Games / XDEV) –€79.99 (RRP)

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – €59.99 (RRP)

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – €79.99 (RRP)

Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – €69.99 (RRP)

Ključne riječi

Komentara 3

5V
5viki
19:27 17.09.2020.

To im nikako nije bilo pametno. Napravili su istu glupost (doduše u većem opsegu) kad su za PS3 stavili 499 ili čak 599 dolara. Ni ove cijene nisu baš najbolje i bit ce previše za dobar dio ljudi, pogotovo za roditelje sa razmaženom djecom koja čine dobar dio ljudi koji imaju 4, ali i za teleoperatere koji su to prije nudili. Sad ce prije nudit Switch ili Switch lite koji je dvaput jeftiniji.

SO
Sobrudolf
16:03 17.09.2020.

Ne kupovati konzolu odmah, tek kad izadje naprednija slim verzija.

SO
Sobrudolf
16:02 17.09.2020.

Po cemu je Mexico kljucno trziste? Pa oni su bijeda i sirotinja, niti za kruha si zaraditi ne mogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije