Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje

Pinterest primio 100 milijuna dolara investicija

pinterest
Pinterest
17.05.2012.
u 11:29

Japanska tvrtka za e-trgovinu Rakuten želi surađivati s brzo rastućom društvenom mrežom

Japanska tvrtka za e-trgovinu Rakuten predvodi ulaganje od 100 milijuna dolara u društvenu mrežu Pinterest. U ulaganju sudjeluju i Andreessen Horowitz, Bessemer Venture Partners i FirstMark Capital.

Kako piše paidContent, ova investicija označava početak strateškog partnerstva između Rakutena i Pinteresta. Jedna od najbrže rastućih društvenih mreža proširit će se na Japan i 17 drugih globalnih tržišta na kojima djeluje Rakuten.

– Naš je cilj pomoći ljudima da otkriju stvari koje vole spajanjem ljudi pomoću zajedničkih interesa. Uključivanje Rakutena daje nam zadivljujuću mogućnost da se približimo tom cilju – rekao je glavni izvršni direktor Pinteresta Ben Silberman.

U Pinterestu sami sebe opisuju kao internetsku oglasnu ploču na koju korisnici mogu stavljati fotografije sa stvarima koje im se sviđaju ili ih zanimaju. Kako su poručili iz Rakutena, u ovoj suradnji vide potencijal za sinergiju između svog modela internetske trgovine i jedne društvene mreže, što bi mogao biti put prema razvijanju društvene trgovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije