Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA NAJPOPULARNIJIH STRANICA

Ovo je uvjerljivo najkorištenija boja na internetu

internet
Foto: Thinkstock
14.09.2016.
u 22:30

Hebert se nada u idućem istraživanju analizu proširiti na 100 ili čak 1000 najposjećenijih web stranica.

Znate li koja je najčešće korištena boja na internetu? Odgovor je plava čije su nijanse koje se koriste gotovo dvostruko više od nijansi žute i crvene boje, a tri puta više od zelene.

Dizajner Paul Hebert analizirao je deset najpopularnijih internet stranica, a dominacija plave je tolika da je morao napraviti potpuno zasebnu kategoriju za tirkiznu.

Heberta je zanimalo koje boje koriste tvrtke te je analizirao 10 najpopularnijih stranica prema Alexi, a među njima se nalaze Google (1), Facebook (3) i Amazon (7). 

Prikupljeni podaci kriju niz zanimljivih zapažanja. Primjerice, poznato je da Facebook u svojem dizajnu koristi puno plave boje, no također koristi i iznenađujući niz drugih boja, gotovo tri puta više nego Google, Wikipedia i Baidu. Amazon, s druge strane jedva da koristi plavu boju u svojem dizajnu oslanjajući se na široki spektar toplijih tonova, javlja The Wire.

Hebert se nada u idućem istraživanju analizu proširiti na 100 ili čak 1000 najposjećenijih web stranica. 

>> Bežični internet bit će u žaruljama

>> Ovo je 10 najboljih plaftormi za online razgovore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije