Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITITE SE

Ovo je sigurnosni korak koji vlasnici iPhonea moraju poduzeti

iPhone
Steve Parsons/Press Association/PIXSELL
29.05.2014.
u 13:19

Potvrda u dva koraka - Apple vam šalje sigurnosni kod koji morate unijeti prije kupnje

Niz australskih vlasnika iPhonea i iPade u utorak je svoje uređaje zatekao zaključane, s porukom da će ih dobiti natrag za 50 do 100 dolara. Dokaz je to da lopovima nije teško ući u vaš Apple-uređaj, čak i ako ga ne drže u rukama, prenosi Huffington Post.

Jednostavno rješenje kojim se možete bolje zaštiti je potvrda u dva koraka putem Apple ID-a. Riječ je o sigurnosnom sustavu u sklopu kojega morate potvrditi svoj identitet svaki put kad kupujete nešto na iTunesu, App Storeu ili iBooks Storeu, i to tako da vam Apple pošalje kod koji morate unijeti prije kupnje.

Potvrdu u dva koraka možete uključiti putem stranice Apple ID. Stisnite Manage your "Apple ID", pa "Password i Security", i zatim "Two-Step Verification" i "Get started..." Iz sigurnosnih razloga morat ćete čekati tri dana prije no što potvrda u dva koraka stupi na snagu.

U slučaju da izgubite svoj uređaj i ne možete primati poruke s kodovima, Apple vam daje i dodatni kod od 14 znamenki, uključujući brojeve i slova, pomoću kojega možete pristupiti svom računu. Apple preporučuje da ovaj kod isprintate i držite na sigurnom mjestu.

>> Apple i Samsung u mobitele će ugrađivati alat za daljinsko brisanje podataka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije