Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzina inovacija

Ovo je 5 proizvoda koji će nestati u sljedećih 5 godina

Digitalna kamera
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
25.01.2014.
u 19:17

Zbog brzine inovacije u tehnološkoj industriji, Techlicious predviđa da će sljedećih 5 tehnoloških proizvoda nestati u sljedećih pet godina.

Zbog brzine inovacije u tehnološkoj industriji, Techlicious predviđa da će sljedećih 5 tehnoloških proizvoda nestati u sljedećih pet godina.

1. Playeri za DVD i Blu-ray

Krivac za to bit će Netflix kojeg u članku nazivaju 'iTunesom za tražene filmove'. Također navode kako se očekuje da je 2013. posljednja godina rasta Blue-ray tržišta.

2. Samostalni GPS uređaji za automobile

Razlog za to bit će pametni telefoni i širenje ugrađenih sustava za GPS u automobilima. Kako navodi Techlicious od kada su smartphoni počeli nuditi GPS sposobnosti 2008., prodaja samostalnih GPS uređaja za automobile pada 15-20 posto na godinu.

3. Spajanje na internet dial-upom

3 posto Amerikanaca, odnosno 9 milijuna ljudi, u SAD-u i dalje se spaja na internet dial-upom. Samo 65 posto Amerikanaca ima pristup širokopojasnom internetu. Techlicious piše kako zahvaljujući nužnosti interneta i novima alternativama za spajanje s većim brzinama to neće dugo trajati.Također internetske kompanije brzo se šire te će se nastaviti širiti u sljedećih 5 godina.

4. Jeftinije digitalne kamere

Za ovo možemo zahvaliti Appleu koji je 2010. u iPhone 4 ugradio kameru koja je industriju mobilnih telefona natjerala da poveća kvalitetu kamera. Techlicious navodi da još uvijek ima onih koji zbog optičkom zooma i trajanja baterije preferiraju jeftinije digitalne fotoaparate od onih u smartphoneima, ali pretpostavljaju da će zbog razvoja tehnologije takve korisničke pritužbe uskoro biti riješene.

5. Ključevi za auto 

Jedna od najbržih promjena u posljednjih nekoliko godina je smanjenje fizičkih ključeva za auto i pojava pametnih ključeva u novim vozilima. No pametne ključeve bi uskoro mogli zamijeniti pametni telefoni s aplikacijama koje vam omogućuju da otključate i upalite svoj automobil.

>> Soljačić razvio novu vrstu prozirnih zaslona za samo 10 dolara

Komentara 5

Avatar gladnijura
gladnijura
21:23 25.01.2014.

90% čovječanstva još živi bez tih nabrojanih stvari.

DU
Deleted user
22:25 25.01.2014.

a mozda nestane i glupih i neinformiranih novinara (ili urednika koji ih tjeraju da to budu)

Avatar puky
puky
07:35 26.01.2014.

... ja sam 1990. godine mislio da će zauvijek nestati jugo komunista pa se bome grdno prevario ... zapravo samo po sebi je razumljivo da nešto što se ne koristi nestane pa mi baš to sa tim jugoslavenima uopće nije jasno ?!?! ... valjda zato što su tehničke stvari daleko savršenije od tih likova a i podložne modernizaciji ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije