Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Ove vještine će morati imati radnik budućnosti

Navodi se kako će u politici, biznisu, obrazovanju... opstati samo oni koji će se znati kreativno suočiti s novonastalim problemima.
28. listopada 2017. u 13:20 5 komentara 1782 prikaza
Radnik
Foto: DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Već godinama govori se kako će tehnologija preuzeti pojedina ljudska zanimanja, a čovjeka će na radnom mjestu zamijeniti roboti.

DIGITALIZACIJA U Vipnetu uposlili robote kako bi ubrzali obične i dosadne poslove

Za one ljude koji će ipak ostati raditi, stručnjaci tvrde kako će morati baratati vještinama koje donosi budućnost tržišta rada.

Radnik
1 / 5
Robotsko kazalište

Strojevi su već tu

Prema pisanju njemačkog Focusa, trenutačno se nalazimo u vremenu transformacije ne samo tržišta rada već i samih radnika koji djeluju na tom tržištu.

– Više neće biti dugotrajnog zaposlenja na pojedinim radnim mjestima, a radnici bez završene škole ili pak oni s nižim stupnjem obrazovanja ostat će bez posla ili će se teško zapošljavati – smatra Focusov poslovni filozof Bernhard von Mutius. Dodaje pak kako će oni koji imaju razvijene tehnološke i socijalne vještine, koji razvijaju svoju kreativnost i sposobni su samostalno suočiti se i rješavati kompleksne probleme, imati velike šanse za poslovni uspjeh u budućnosti. Ovakve tvrdnje Von Mutius temelji na tri ključne pretpostavke. Prije svega, živimo u tranzicijskom razdoblju između starog i novog svijeta, pri čemu, navodi Von Mutius, prolazimo razdoblje koje je gotovo jednako važno kao industrijska revolucija u prošlosti. Ovo je, tvrdi on, vrijeme ne samo tehnološkog napretka nego i socijalnih i kulturoloških promjena u kojem se mijenja način našeg razmišljanja, rada i učenja. Kao drugi važan element navodi se podatak kako će baš kao i u vrijeme industrijske revolucije pojedini poslovi postati nepotrebni. Poput, na primjer, djelatnika u pozivnim centrima. Također se predviđa kako će pojedini poslovi biti posve automatizirani, a ljudi će se suočiti sa snažnim konkurentima za posao – strojevima. Kao treći element Bernhard von Mutius navodi kreativnost kao primarnu kompetenciju radnika budućnosti i naziva novo razdoblje kreativnom revolucijom.

robot Poslali pismo UN-u 'Prijetnja čovječanstvu': Treba li zabraniti autonomno oružje?

– U politici, biznisu, obrazovanju, okolišu... samo oni koji će se znati kreativno suočiti s novonastalim problemima, bit će prepoznati kao uspješni radnici u budućnosti – kaže Von Mutius i kao konkretne primjere navodi njemačke automobilističke divove BMW i Daimler koji, kako kaže, još koriste mnogo ljudske radne snage za proizvodnju i razvoj dijelova motora na benzin ili dizel, no kada je riječ o električnim vozilima koja imaju puno manje dijelova, tu je već zamjetna prisutnost robotizirane proizvodnje.

Kreativna revolucija

Kada je riječ o kompetencijama radnika budućnosti, Von Mutius se poziva na nizozemskog stručnjaka Nicka van Dama koji je u deset točaka opisao vještine radnika koje će se tražiti na tržištu rada. To su emocionalna kompetencija i empatija koje mogu izgraditi povjerenje, koordinacija timskog rada i dobra komunikacija s ostalim zaposlenicima, usredotočenost na klijenta i uslužnost kao prioritet u radu, posvećenost ljudima, slušanje i razmišljanje u odnosu s drugima, pregovaračke sposobnosti – snalažljivost u novonastalim situacijama koliko god one bile stresne i kritične, kreativnost – sposobnost eksperimentiranja, vizualizacije i promjene, sposobnost samostalnog razumijevanja i rješavanja kompleksnih problema, mentalna fleksibilnost – sposobnost učenja, kritičkog i umreženog razmišljanja, prosuđivanje i odlučivanje na temelju usporedbe korisnosti i štetnosti za kompaniju te, u konačnici, sposobnost da kombiniranjem i restrukturiranjem i neproduktivni elementi postanu 
produktivni. 

Vještine koje mora imati radnik budućnosti

1. Emocionalna kompetencija i empatija koje mogu izgraditi povjerenje

2. Koordinacija timskog rada i dobra komunikacija s ostalim zaposlenicima

3. Usredotočenost na klijenta i uslužnost kao prioritet u radu

4. Posvećenost ljudima, slušanje i razmišljanje u odnosu s drugima

5. Pregovaračke sposobnosti – snalažljivost u novonastalim situacijama koliko god one bile stresne i kritične

6. Kreativnost – sposobnost eksperimentiranja, vizualizacije i promjene

7. Sposobnost samostalnog razumijevanja i rješavanja kompleksnih problema

8. Mentalna fleksibilnost – sposobnost učenja, kritičkog i umreženog razmišljanja

9. Prosuđivanje i odlučivanje na temelju usporedbe korisnosti i štetnosti za kompaniju

10. Sposobnost da kombiniranjem i restrukturiranjem i neproduktivni elementi postanu produktivni     

Elon Musk Osnivač Tesle Musk upozorava: Umjetna inteligencija predstavlja veći rizik od Sjeverne Koreje robot KONTROVERZAN PRIJEDLOG Borba protiv rekordne nezaposlenosti: Uvode 'porez na robote' Facebook Eksperiment Evo zašto Facebookovi roboti ne mogu doista zavladati svijetom     
HOTEL ZDILAR
Restoran iz Imotskog zabranio ulaz SDP-ovcima
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • maklin:

    Dobar tekst, konstruktivan, poučan i zanimljiv. Rijetko viđam ovako dobre tekstove.

  • dpd111:

    Umjetna inteligencija će u potpunosti moći zamijeniti radnike. Nedavni primjer sa umjetnom inteligencijom koja je u samo 72 sata igranja GO-a sama sa sobom postala najbolji igrač u povijesti i osmislila nove taktike koje ni najboljim ogračima GO-a nisu pale ... prikaži još! na pamet, govori o tome da nas mašine lako prevaziđu već i danas.

  • stefj:

    He, he, sve što radnici u državnim i javnim službama nisu niti će ikada biti... Ono što je najjednostavnije zamijeniti robotima, tj. aplikacijama je birokracija i birokratski poslovi. A to i najteže ide, jer je na tom mjestu i najveći ... prikaži još! otpor... Ta birokracija je u sprezi s politikom, to je glasačka mašinerija i tu je glavna prepreka za razvoj društva i tržišta. Zemlje koje su zamijenile dio birokracije softverom, prosperirale su, sve je jednostavnije i transparentnije...