Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Osijek Software City: Zaposlili 20 ljudi, pa otvorili ‘školu’ biznisa

Organizatori očekuju da će iz timova koji polaze njihovu besplatnu poslovnu akademiju izrasti još barem dvije IT tvrtke
24. veljače 2013. u 19:38 1 komentara 466 prikaza
nandino lončar,portal
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Sedam ih je, otvorili su više od 20 radnih mjesta, traže još tri radnika i pokrenuli su besplatnu edukativno-poslovnu akademiju. Tako bi nakon prve godišnjice mogli rezimirati entuzijasti projekta Osijek Software Cityja. Priču su prošle zime zakotrljale četiri IT tvrtke s osječkom adresom, a onda se proširili za još tri nove. Krenuli su s ciljem povećanja atraktivnosti developerske struke i konkurentnosti mladih programera na tržištu te poticanja samozapošljavanja.

– Zadovoljni smo napravljenim, ali nismo gotovi – kaže inicijator Nandino Lončar. Ovih je dana osnovana i istoimena udruga, a povećat će se i broj članova.

– Ljudima želimo dati lopatu u ruke, odnosno znanje i alate – kaže Lončar. Tako je iz prve generacije polaznika Software Startup Academyja osnovano šest timova u kojima je četiri, pet ljudi koji rade na razvoju šest ideja. Oni će u mjesec dana dobiti mentore u tvrtkama članicama Osijek Software Cityja, koje će s njima razraditi poslovni plan. Nadaju se da će iz tih timova izrasti barem dvije nove IT tvrtke.

>> Osijek žele pretvoriti u hrvatsku "Silicijsku dolinu" informatičara

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati