Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gamescom 2016.

Osam hrvatskih tvrtki predstavit će se na najvećem svjetskom sajmu videoigara

gamescom
Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL
1/8
14.07.2016.
u 13:37

Svoje novitete predstavit će Reboot, LGM Games, Iron Ward, Exordium Games, Gamepires, Croteam, 2X2 Games i Lion game Lion

Hrvatska će i ove godine, treći put zaredom, imati svoje predstavnike na sajmu Gamescom 2016., najvećem svjetskom sajmu videoigara, koji će se od 17. do 21. kolovoza održati u u njemačkom gradu Kölnu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Ove godine svoje novitete na sajmu Gamescom predstavit će osam hrvatskih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara - Reboot, LGM Games, Iron Ward, Exordium Games, Gamepires, Croteam, 2X2 Games i Lion game Lion.

"Na sajmu se ove godine očekuje oko 1.000 izlagača iz 45 zemalja te oko 350.000 posjetitelja. Hrvatski izložbeni prostor bit će trostruko veći u odnosu na prošlu godinu i prvi put idejno riješen te će omogućiti izlagačima prikladnije uvjete za poslovne razgovore i kontakte", kazao je Ante Vrdelja, tajnik Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Dodao je da će na sajmu također biti objavljeno da je Hrvatska primljena u Europsku federaciju game developera, što će omogućiti hrvatskim tvrtkama pristup potporama iz programa EU-a Kreativna Europa.

Tajnik Udruženja za IT HGK Igor Škevin kazao je da se HGK odlučio poduprijeti tu industriju s obzirom na činjenicu da te tvrtke gotovo 100 posto svojih prihoda ostvaruju na inozemnim tržištima. "Razvoj računalnih igara najbrže je rastući segment informatičke industrije u Hrvatskoj, koji bilježi godišnji rast prihoda i broja zaposlenih iznad 50 posto te gotovo 100 posto proizvoda izvozi na inozemna tržišta", istaknuo je.

HGK sufinancira 50 posto troškova nastupa hrvatskih izlagača na sajmu u Kölnu.

Andrej Levenski iz tvrtke Gamepires dodao je da su takvi sajmovi dobra prilika za predstavljanje hrvatskih tvrtki na svjetskoj sceni, uspostavljanje kontakata s medijima, dobavljačima i izdavačima, kao i za sklapanje ugovora.

>> Industrija računalnih igara u Hrvatskoj godišnje raste više od 50 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije