Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALITETNI REZULTATI

Oppo Find 7 je prvi smartphone koji snima fotke od 50 megapiksela

Oppo Find 7
Oppo
19.03.2014.
u 11:10

Kamera vrlo brzo snimi 10 fotografija zaredom i potom automatski odabere četiri najbolje snimke, koje kombinira u jednu fotografiju od 50 megapiksela

Oppo je u Pekingu predstavio Find 7, prvi smartphone na svijetu koji može snimati fotografije rezolucije 50 megapiksela, piše Engadget. Zapravo je riječ o softverskom triku, jer uređaj ima Sonyjev senzor IMX214 CMOS od samo 13 megapiksela.

Sustav Super Zoom funkcionira tako da kamera vrlo brzo snimi 10 fotografija zaredom i potom automatski odabere četiri najbolje snimke, koje kombinira u jednu fotografiju od 50 megapiksela. Rezultati su navodno jako kvalitetni.

Find 7 ima i mogućnost snimanja videa u rezoluciji 4K i 30 sličica po sekundi, uključujući i slow motion s do 100 sličica po sekundi. Tu je i prednja kamera od 5 megapiksela.

Find 7 dolazi u dvije verzije različitih specifikacija. Obje imaju ekran od 5,5 inča, no jeftiniji Find 7a ima procesor Snapdragon 800 od 2,3, GHz, 2 GB RAM-a i 16 GB unutarnje memorije, bateriju od 2800 mAh i display rezolucije 1080p, dok skuplji Find 7 ima brži procesor Snapdragon 801 od 2,5 GHz, 3 GB RAM-a i 32 GB unutarnje memorije, bateriju od 3000 mA i quad HD display rezolucije 2560x1440.

>> Nokia Lumia 1020 - smartphone s kamerom od 41 megapiksela!

Ključne riječi

Komentara 1

JW
John Warren
14:43 04.04.2014.

Nikakav tablet niti smartphone ne može davati kvalitetnu sliku kao pravi fotoaparat bez obzira na to što ima superbrzi procesor i kvalitetan ekran kao i operativni sustav i aplikacije koje se u njemu nalaze.Istina je da ovaj smartphone snima u rezoluciji od 50 MPX,ali što vrijedi kad te slike nisu kvalitetne kao kod pravih fotoaparata,jer za kvalitetnu sliku je potreban veliki senzor i leće a potreban je i snažan zum,a sve te prednosti se mogu naći samo kod fotoaparata,ali ne i kod tableta i smartphoneova.Svatko može vidjeti da su na smartphoneovima i tabletima vrlo male kamere i prema tome će lako zaključiti da se ne radi o napravama za kvalitetne slike i snimke i da nužno mora imati pravi fotoaparat ako mu je kvaliteta fotki bitna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije