Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Od slike do doživljaja uz Samsung Neo QLED televizore

Samsung Neo QLED televizori
31.05.2021.
u 08:54

Kako biste osigurali što bolji doživljaj gledanja u svom domu, donosimo vam par savjeta o tome što trebate imati na umu prilikom pripreme!

Bliži nam se nogometno prvenstvo, doba kada se svi zaljubljenici u nogomet okupljaju kako bi podržali svoje najdraže momčadi. S obzirom da nam ove godine zdravstvena situacija ne dopušta okupljanja kao što je to bila tradicija prethodnih godina, stadione i velika platna kvartovskih kafića zamijeniti će upravo televizor. Kako biste osigurali što bolji doživljaj gledanja u svom domu, donosimo vam par savjeta o tome što trebate imati na umu prilikom pripreme!

1. Zlatno pravilo: veće je bolje!
Kada je u pitanje gledanje omiljenog sadržaja na televiziji, najvažnija stvar je da vidimo zaslon u cijelosti i ono što se na njemu prikazuje. Za početak, potrebno je izračunati veličinu televizora. Veličina televizora zapravo označava duljinu njegove dijagonale, koju dobivamo mjerenjem udaljenosti od gornjeg lijevog do donjeg desnog kuta zaslona. Duljina dijagonale se izražava u inčima, a zanimljivo je i da se povećavanjem veličine zaslona televizora, povećava i sama rezolucija. To u pravilu znači da bolja rezolucija, poput one koju imaju Samsung Neo QLED 4K televizori, nositelji nagrada poput Top Choice 2021 od Newsweeka za model QN90A, na zaslonu donosi jasniju sliku.

Novi Samsung Neo QLED televizori, koji dolaze u 4K i 8K rezolucijama, pobrinut će se da vam ne promakne niti najmanji detalj tijekom gledanja utakmica. A da je veće stvarno bolje, govori nam i podatak iz istraživanja tvrtke Samsung prema kojem je jedan od glavnih razloga za kupnju novog TV uređaja upravo želja za većim zaslonom.

2. Udaljenost od televizora je ključna
Koliko ste puta čuli „udalji se od televizora, nemoj biti preblizu!“ Sigurni smo, barem jednom. Razlog tomu je činjenica da svi televizori imaju preporučenu udaljenost i kut gledanja koju trebamo uzeti u obzir prilikom postavljanja uređaja u dom.

Za najbolje i najstvarnije iskustvo gledanja, zaslon bi trebao zauzimati 40 stupnjeva vidnog polja. Ovu udaljenost vidnog polja možete izračunati na temelju podatka o veličini televizora Odgovarajuću udaljenost dobit ćete kada veličinu zaslona pomnožite s 1,2. To bi značilo da uz televizor zaslona dijagonale 75 inča, trebate sjediti na mjestu koje je udaljeno 90 inča ili 2,3 metra od zaslona. Dakle, važno je imati veliki televizor poput Samsung Neo QLED modela da vam pokriva što više vidnog polja, a da se opet možete pristojno udaljiti.

3. Maksimalno uživajte u prikazu
Sve što vam treba da biste se osjećali kao da navijate na tribinama krije se u četiri riječi –  „Vizualni i auditivni detalji.“ A te riječi ne samo da pričaju, nego i primjenjuju – Neo QLED televizori. Tako je za još naprednije vizualne detalje zaslužan Neo Quantum Pro 8K procesor koji se odlikuje naprednom 8K AI (Upscaling) tehnologijom povećavanja rezolucije na bazi umjetne inteligencije. Ovo tehnološko čudo se koristi podatcima dobivenim iz 16 neuronskih mreža kako bi proizvela detaljniju sliku koja je kvalitetom uistinu na razini 8K rezolucije. Ukratko – slika na Neo QLED televizoru je odlična, a umjetna inteligencija ju čini još boljom s obzirom na to sadržaj prikaza.

4. Osim slike, predajte se i zvuku!
O zvuku, odnosno auditivnim detaljima, brine SpaceFit tehnologija zvuka koja analizira okružje prostorije te potom automatski kalibrira zvuk televizora prema optimalnim postavkama. Također, tu je i Object Tracking Sound Pro tehnologija koja osigurava da zvuk prati radnju. Analizirajući scene na zaslonu, zvuk se reproducira na različitim mjestima kako bi se dobio najbolji mogući osjećaj realizma.

5. Pazite na svjetlinu u prostoriji
Za sve one čija je kuća puna, a svijetla se neprestano pale i gase, Samsung Neo QLED televizori imaju rješenje i za taj problem! Quantum Matrix Pro tehnologija donosi značajno smanjenje probijanja pozadinskog osvjetljenja oko predmeta na TV slici (blooming). Popraćena je preciznim osvjetljenjem koji omogućava prikaz dubokih tonova crne boje s izraženim detaljima, a sve to zahvaljujući inovativno sićušnim Quantum Mini LED diodama.

Novi Samsung Neo QLED televizori donose u vaš dom novu dimenziju gledanja nogometnog prvenstva. Stoga iskoristite promotivnu ponudu gdje uz kupnju Samsung Neo QLED televizora za 2021. godinu možete dobiti i produljeno jamstvo u trajanju od 5 godina do 30. lipnja 2021. Također, Samsung uoči velikog natjecanja ima akciju za velike 75’’ i 85’’ zaslone od 3. svibnja do 11. srpnja 2021., gdje uz kupnju Neo QLED, QLED ili Crystal UHD modela od 75 ili više inča na poklon dobivate soundbar. Za više informacija o Samsung Neo QLED televizorima posjetite ovu stranicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije