Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo zanimanje

Od jeseni upisi za tehničara za razvoj video igara i u Novskoj

Srednja škola Novska
Foto: Grad Novska
1/3
06.02.2020.
u 14:11

O novom četverogodišnjem srednjoškolskom programu u Novskoj već se neko vrijeme vode razgovori na relaciji Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Grad Novska i Srednja škola Novska

Nakon što je ove godine zanimanje za tehničara za razvoj video igara uvedeno u sisačku Tehničku školu te izazvalo veliko zanimanje učenika kao prvi takav smjer u Hrvatskoj, od jeseni bi se učenici u isto zanimanje trebali početi upisivati i u Srednjoj školi Novska, gdje već neko vrijeme radi  PISMO – Poduzetnički inkubator specijaliziran za gaming tehnologiju.

O novom četverogodišnjem srednjoškolskom programu u Novskoj već se neko vrijeme vode razgovori na relaciji Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Grad Novska i Srednja škola Novska.

Kako nam kazuju u gradskoj upravi, u studenom lani je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak dala potporu ovom naumu, istaknuvši značaj informatičkog znanja i školovanja za industriju video igara. Početkom tjedna Povjerenstvo za srednjoškolsko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja obišlo je prostore Srednje škole Novska.

Osim škole, članice Povjerenstva sus  ravnateljicom Nikolinom Fijačko Filipović obišli i Poduzetnički inkubator PISMO gdje su im predočene mogućnosti koje će se učenicima ponuditi tijekom školovanja za tehničara video igara. Povjerenstvo je primio i gradonačelnik Marin Piletić.

„Novska se želi pozicionirati kao središnje mjesto gaming industrije u Hrvatskoj i regiji, te bi zanimanje tehničara za razvoj video igara bio logičan korak k tome.  Program će obogatiti ponudu naše srednje škole, ali se i uklopiti u planove koje ovdje imamo s Poduzetničkim inkubatorom PISMO i budućim kampusom za gaming industriju.“ – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Naime, na srednjoškolsko obrazovanje za razvoj video igara te PISMO naslanjat će se i buduće planirane visokoškolske ustanove koje bi u Novskoj bile smještene na području Poduzetničke zone u sklopu gaming kampusa. U planu je gradnja i studentskog i učeničkog doma te arene za e-sport kapaciteta 4.000 sjedećih mjesta. U taj bi projekt zajedno išli Grad Novska, Sisačko-moslavačka županija te Razvojna agencija SIMORA uz pomoć ministarstava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije